Annonce
Randers

Farvel til 2000 m2 gangarealer: Sekura Cabins holdt rejsegilde på ny fabrik

Sekura Cabins administrerende direktør, Carsten Tønnes, glædede sig over byggeriets fremgang, da virksomheden var vært ved rejsegildet på sin kommende fabrik i Sønder Borup. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
En helt ny hverdag venter medarbejderne ved Sekura Cabins, når Randers-virksomheden til næste år rykker ind i en spritny fabrik på Metervej i Sønder Borup. Torsdag blev der holdt rejsegilde på byggeriet.
Annonce

Randers: Septembersolen stod højt på himlen, da håndværkere, medarbejdere og andre gæster torsdag middag fejrede rejsegildet på Sekura Cabins nye fabrik på Metervej i Sønder Borup ved Randers.

Planen er, at virksomheden, der producerer individuelt tilpassede kabiner til maskiner i både minedrift, skovbrug og entreprenørbranchen, rykker ind i nye, større og væsentlig mere moderne lokaler i Sønder Borup til næste sommer.

- Det her er en drøm, der har været rigtig længe undervejs. Der har været mange bump på vejen, men nu er den her endelig, lød det fra Sekura Cabins administrerende direktør, Carsten Tønnes, da han gik på talerstolen foran de mange gæster, der var mødt op til rejsegildet.

Annonce

Umuligt at sammenligne

Carsten Tønnes er ikke i tvivl om, at den kommende flytning vil komme til at indebære et markant skifte for Sekura Cabins cirka 155 ansatte. Den nye fabrik kan nemlig slet ikke sammenlignes med de lokaler på Clausholmvej, hvor virksomheden har haft hjemme siden 1966, forklarer han.


Kongstanken med det her byggeri har jo været, at indretningen skulle understøtte flowet i fabrikken. Når vi rykker herud, så siger vi samtidig farvel til 2000 m2 gangarealer, som vi ikke kommer til at savne.

Carsten Tønnes, direktør, Sekura Cabins


- Ser vi på fabrikken på Clausholmvej, er den jo indrettet med henblik på den masseproduktion, der foregik i virksomheden tilbage i 1980’erne. Men i dag gør vi tingene helt anderledes end dengang. Det er produktionshallen ikke gearet til, hvilket betyder, at vi lige nu bruger enormt mange kræfter på at køre rundt med tingene i vores produktion. Heldigvis får det en ende, når vi rykker ind i den nye fabrik, siger han.

Annonce

Medarbejdere med på råd

Den nye fabrik på Metervej vil ifølge Carsten Tønnes give Sekura Cabins de moderne og tidssvarende produktionsfaciliteter, virksomheden har sukket efter lige siden 2008, hvor de første byggeplaner blev fremlagt og droppet igen på grund af finanskrisen.

- Kongstanken med det her byggeri har jo været, at indretningen skulle understøtte flowet i fabrikken. Når vi rykker herud, så siger vi samtidig farvel til 2000 m2 gangarealer, som vi ikke kommer til at savne, siger den administrerende direktør.

Han tilføjer desuden, at alle medarbejdere ved Sekura Cabins fra start har haft mulighed for at bidrage med input og ønsker til fabrikken i håb om at opnå det optimale flow for produktionen.

Sekura Cabins forventer at flytte ind i den nye fabrik i august 2021. Det nuværende lejemål i fabrikslokalerne på Clausholmvej udløber i oktober 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce