x
Annonce
Østjylland

Farvel til Chokoladefabrikken: 18 år må være nok

Birgit Gregersen (til venstre) og Bente Kastberg er to af kunstnerne, der har haft Chokoladefabrikken som kreativt fristed. Foto: Hans Petersen
Kunstnere opløser fællesskab, og nogle bruger penslerne derhjemme i stedet for.

AARHUS: Den hedder "Chokoladefabrikken", men i 18 år er der sket noget helt andet og meget farverigt end navnet antyder bag de grå mure i bygningen, der ligger inde i gården på Oddervej 93 i Højbjerg.

Mange kunstnere har boltret sig med pensler og lærreder, men nu er det slut. Alle i gruppen er blevet enige om at forlade deres fristed - der, hvor de har udfoldet deres kreativitet i en årrække. Billedkunstnerværkstedet bliver overtaget af andre.

Til gengæld giver fem af dem, der har været der længst, deres trofaste gæster og kunder mulighed for at skaffe et kunstværk billigt. De holder ophørssalg 16.-19. januar.

Annonce

Ophørssalg

Kunstnerværkstedet "Chokoladefabrikken" på Oddervej 93 i Højbjerg lukker 31. januar.

Fem af kunstnerne holder ophørssalg 16., 17., 18. og 19. januar kl. 11-17.

Elever fra akademiet

Når de kalder stedet for "Chokoladefabrikken", er det fordi Kathrine Andersens Efterfølger lavede luksuschokolade der i mange år - indtil pladsen blev for trang, og de søde sager flyttede til Favrskov Kommune.

- Jeg gik på Århus Kunstakademi dengang og så muligheden for at skabe et kunstnerværksted i "Chokoladefabrikken", fortæller Birgit Gregersen, der tog initiativet til det hele.

Hun spurgte nogle af sine medstuderende på akademiet, om de ville være med. Det ville flere, så fem slog sig ned i det ene lokale i Chokoladefabrikken, mens andre tog det andet lejemål ved siden af og på samme etage i brug.

Birgit Gregersen er 75 år, men holder ikke op af den grund.

- Jeg fortsætter med at male i mit hjem i Marseliskvarteret, siger hun, der står i det ene rum sammen med Bente Kastberg på 69 år. Hun har været med i syv år og tager også penslerne med hjem og vil arbejde der. De vil begge stadig invitere gæster, for eksempel når der er "Spor kunsten" eller "Åbne døre", hvor mange kunstnere i fællesskab viser deres værksteder for publikum.

Salonudstillinger

Yderligere tre kunstnere er med til ophørssalget.

Det er Else Knudsen, Gitta Fris og Inge-Lise Thomassen. De har været med i alle 18 år.

De øvrige er rykket ud.

- Vi har holdt åbent hus et par gange om året, haft besøg af kunstforeninger og andre, så vi har haft flere end 10.000 gæster i de 18 år. Ophørssalget er en god mulighed for at sige farvel til vores trofaste besøgende gennem årene, siger Birgit Gregersen, der er blevet lun på at udstille derhjemme.

- Det kan være en god model, en slags salonudstilling, siger hun.

De forlader lokalerne 31. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Langt fra kun ældre og svage indlægges - heller ikke i Randers

Randers

15-20 biler holdt klar, da genbrugspladsen åbnede tirsdag morgen: - Det er tiltrængt at få tømt traileren

Annonce