Annonce
Portræt

Farvel til en chef: Forstander Karen Plesner har taget afsked med Mimers Brønd

Karen Plesner har været forstander for Mimers Brønd i ni år. Foto: Mathias Fredslund Hansen
I sin tid fik Karen Plesner med egne ord arbejdet ind under huden. Nu har omstruktureringer fået Mimers Brønd-forstanderen gennem ni år til at sige farvel.
Annonce

Da Karen Plesner for ni år siden første gang kom i kontakt med Produktionsskolen Mimers Brønd på Brusgård, var det for at løse en opgave for sit konsulentfirma, K. Plesner.

Men den daværende forstander blev ramt af sygdom, og Karen Plesner blev kraftigt opfordret til at overtage stillingen, hvad hun dog bestemt ikke havde planer om - faktisk havde den i dag 64-årige en idé om at ville arbejde noget mindre end hidtil.

Men det endte med, at jeg alligevel sagde ja, og jeg fik i den grad arbejdet ind under huden, fortæller Karen Plesner, som på grund af strukturændringer nu siger farvel. Og bestemt også tak, for hun pointerer, at de ni år som forstander har været særdeles gode år, og at hun faktisk aldrig har befundet sig i en stilling i så mange år.

Pudsigt nok blev der holdt afskedsreception for Karen Plesner den 4. juli - præcis 20 år efter etableringen af Den Selvsejende Insitution Mimers Brønd. Den så dagens lys den 4. juli 1999, oprindelig alene med landbrug, men siden er der kommet adskilligt andet til. Således den butikslinje, som avisen tidligere har omtalt. Og for at fortælle lidt om alsidigheden er det køer fra Mimers Brønd, der afgræsser Assentoft Bakker (Volk Mølle), og det er eleverne fra Mimers Brønd, der passer volieret i Doktorparken. Der er ca. 110 hektar under plov på Mimers Brønd.

Nu bliver Mimers Brønd en af af FGU, Forberedende Grundundervisning, og Karen Plesner mener ikke, at det er en god idé at forblive på et sted, hvor hun ville få andre kompetencer end lederens.

Leder har Karen Plesner egentlig næsten altid været - til tider med ansvar for 250-300 mennesker. Oftest har hun skullet rydde op et sted og har efter typisk fem år kunnet kaste sig over nye opgaver. Ved Mimers Brønd blev det altså til hele ni år.

Annonce

Vokset op ved landbrug

Karen Plesner er vokset op på et mindre landbrug ved Give og dermed fra barnsben vant til at hjælpe til i bedriften. Men et smil konstaterer hun, at hun jo altså selv i en forholdsvis moden alder fik "sit" landbrug at være ansvarlig for.

Men oprindelig er Karen Plesner uddannet som ergoterapeut, har en diplomuddannelse i ledelse og en master i læreprocesser og har haft ansættelse ved flere kommuner. Hun har også prøvet at lede et plejehjem og var i nogle år områdechef ved Aarhus Kommune med hjemmehjælp og plejehjem som opgaver.

I løbet af karrieren har Karen Plesner været med til at etablere lokalpsykiatrien i den daværende Hadsten Kommune og ser det også som en god baggrund for det arbejde ved Mimers Brønd, som hun nu tager afsked med.

Karen Plesner kom med sin familie til Randers-området i 2005, og det var i 2009, hun etablerede firmaet K. Plesner, som der nu muligvis kommer nyt liv i.

Karen Plesner har holdt mange kurser om samarbejde og kommunikation for personer i social- og sundhedssektoren, og aktuelt er hun involveret i et projekt, der vedrører gadebørn i den afrikanske stat Burkina Faso. Karen Plesner er også med i planer om at skabe nyt liv i Krakamarken, så der er mange bolde i luften også i de kommende år.

Privalitvet deles med buschauffør Ib Plesner i et hus i Stevnstrup. I den by bor også ægteparrets datter Camillia, der arbejder som it-supporter for You See med base i Slet ved Aarhus.

Annonce

Familieforetagende

Ikke alene har Karen Plesner selv lagt mange timer i arbejdet som forstander. Familien har også bidraget.

- For kom der en aften eller nat melding om, at nogle dyr var løbet ud, var både min mand og min datter med til at indfange dem, forklarer Karen Plesner.

Det bliver den nuværende forstander for produktionsskolerne i Ulstrup og Hadsten, Søren Witrup - i øvrigt selv tidligere ansat ved Mimers Brønd - der skal stå i spidsen for det nye FGU Østjylland med kommunerne Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov som geografisk område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Annonce