Annonce
Randers HH

Farvel til idémanden og goddag til ny start: - Nu skal vi genopbygge Randers HH sten for sten

Idemanden og stifteren af Randers HH, Claus Christensen, har nu officielt trukket sig fra bestyrelsen. Han kommer dog fortsat til at være en del af arbejdet i kulisserne. Arkivfoto: Annelene Petersen
Den ekstraordinære generalforsamling mandag aften bød på et farvel til et par af de fremtrædende personer i Randers HH-bestyrelsen. Blandt andre trådte klubbens stifter, Claus Christensen, ud af bestyrelsen. Han fortsætter dog arbejdet i kulisserne. Samtidig har man nu trukket en streg i sandet og er klar til at bygge et projekt op baseret på spillere af egen avl.

Randers: - Der er ingen dramaer eller tophistorier at komme efter.

Sådan lød det med et skævt smil fra Randers HH-formand Henrik Frydendahl, da avisens udsendte mandag aften troppede op på Hotel Randers, hvor Randers HH havde indkaldt til ekstraordinær generalforsamling.

Drama har der såmænd også været nok af de seneste par år i Randers HH, der har været igennem en økonomisk og sportslig deroute, som har sendt klubben fra landets bedste række til 2. division.

Men med den ekstraordinære generalforsamling markerede Randers HH, at det er tid at kigge fremad og bygge huset på ny.

Et par af de fremtrædende figurer valgte at trække sig fra bestyrelsen. Jan Hørby, der trådte ind som en af de tunge erhvervsdrenge, da Randers HH for nogle år siden blev til et aktieselskab, bebudede allerede sidste sommer, at han var igang med sin sidste sæson i bestyrelsen og har nu trukket sig.

Derudover var det også farvel i bestyrelsen til Claus Christensen, idemand og stifter af Randers HH helt tilbage i 2006, som allerede for et stykke tid siden meldte ud, at han ikke længere har energien til at være med i forreste række.

- Men han kommer fortsat til at bidrage som arbejdshest i forbindelse med VIP-arrangementer, kampafvikling og vores Business & Event Club, siger Henrik Frydendahl, der selv fortsætter i formandsstolen.

Ny i bestyrelsen er Ole Andreassen, der afløser gemalen Birgitte Glerup, samt den unge iværksætter Mathias Tvenstrup, som har en fortid som ungdomsspiller i klubben.

Annonce

Ex-træner i nøglerolle

Rent sportsligt bliver det talentudviklingen, som kommer til at være drivkraften i Randers HH i de kommende år.

- Vi kommer til at bygge et hold, som først og fremmest vil bestå af spillere af egen avl. Det er vores mål, at vi kan skabe en grundstamme af spillere, som i en årrække kan være med til at bære holdet. Man kan sammenligne det lidt med, da Randers HH i sin tid begyndte at rykke op igennem rækkerne fra 3. division. Dengang havde man nogle spillere, som var med hele vejen. Det er ønskeplanen, at vi kan gøre det igen, siger Henrik Frydendahl.

Dermed siger det også sig selv, at ungdomsafdelingen kommer til at spille en bærende rolle. Nøgleduoen i Randers HH Talent bliver klubbens tidligere cheftræner, Mathias Bak, samt klubbens tidligere spiller, Christian Wrang. Mathias Bak bliver formand for Randers HH Talent og kommer også til at sidde med i bestyrelsen for Randers HH A/S.

- Selvfølgelig er det ambitionen, at vi skal rykke op igen på et tidspunkt. Men først og fremmest handler det om, at vi skal have klubånden og kulturen tilbage. Vi kommer til at bygge sten for sten frem for at sætte ti sten på højkant og forsøge at få dem til at balancere. Det har man prøvet i Randers HH, og det viste sig at være dyr lærdom. For bestyrelsen er det afgørende, at vi kommer til at drive det i en foreningsånd og med en sund økonomi, siger Henrik Frydendahl.

Fortsætter som A/S

Randers HH kommer til at blive drevet videre som aktieselskab.

Men der bliver ikke skrevet nye kontrakter til den kommende sæson, hvad klubben i øvrigt heller ikke har mulighed for, da de er på Dansk Håndbold Forbunds sorte liste over klubber, der ikke må indgå nye kontrakter.

Ifølge Henrik Frydendahl arbejdes der dog fortsat på, at klubben skal af den sorte liste.

- Jeg ved godt, at jeg har sagt det før. Men nu prøver vi igen, siger Randers HH-formanden.

- Selv om det kan lyde tosset, er der faktisk nogle økonomiske gevinster ved at rykke ned i 2. division. Det gælder blandt andet i forhold til turneringsgebyr og omkostninger til bustransport, som bliver mindre. Så det er håbet, at vi kan aflevere et godt regnskab for første kvartal i den nye sæson, som kan sende os væk fra den sorte liste igen, siger Henrik Frydendahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce