Annonce
Østjylland

Farvel til kørekortet: Bilist kørte 105 km/t gennem landsby

Der blev blitzet voldsomt, da Østjyllands Politi lørdag aften holdt fartkontrol i Lading. Foto: Axel Schütt
En af Østjyllands Politis fotovogne havde travlt, da den holdt tre timer i Lading.
Annonce

LADING: Det er en kendt sag, at der bliver kørt frisk til på landevejen mellem Aarhus og Viborg. Så kendt - at også politiet er opmærksom på den.

Lørdag aften var ingen undtagelse, da Østjyllands Politis færdselsafdeling holdt trafikkontrol i Lading umiddelbart vest for Sabro. I løbet af tre timer blev der oprettet 63 sager. Altså lidt mere end en sag hver tredje minut på et ellers ikke specielt trafiktungt tidspunkt.

16 kørte så stærkt, at det kostede et klip i kørekortet. Derudover resulterede kontrollen i to frakendelser af kørekortet - en betinget og en ubetinget. Den sidste for at køre 105 km/t igennem Lading hvor højeste tilladte hastighed er 50 km/t.

- Der bliver kørt markant for hurtigt i Lading, og det giver en stor utryghed i byen, siger politikommissær hos Østjyllands Politi Lars Bisgaard.

Bilisterne møder både skilte og vejchikane, når de kører ind i Lading. Alligevel kører mange for stærkt gennem byen. Foto: Google Maps
Annonce

Stort problem på Viborgvej

Lørdag aften var det i Lading, at kontrollen stod på, men ifølge politikommissæren var resultatet formentlig ikke blevet meget bedre, hvis kontrollen var foregået i Sabro, Voldby, Fårvang eller en af de andre byer på Viborgvej.

- Historisk ved vi, at der bliver kørt alt, alt for hurtigt på Viborgvej.

Lars Bisgaard tror, at de fleste, der kører for hurtigt på Hovedvej 26 mellem Aarhus og Viborg, gør det på grund af uopmærksomhed, men det er ikke nogen brugbar undskyldning.

- Og vi kommer gerne til Lading eller en af de andre byer på Viborgvej igen, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Annonce