Annonce
Randers

Faste dørmænd i Storegade for at sikre ro og orden? Politikere er gået i tænkeboks

Michael Horsmark, der ejer Café 38, er blevet pålagt at have dørmænd på, hvis cafeen er åben til klokken fem om om morgenen, Han har klaget over afgørelsen, men byrådet har udskudt behandlingen af klagen. Foto: Annelene Petersen
Restauratør Michael Horsmark mener, at bevillingsnævnets krav om dørmænd i Storegade er ødelæggende for forretningen. Politikerne i byrådet har valgt at udsætte behandlingen af Horsmarks klage.
Annonce

Randers: Hvis der skal ansættes dørmænd, når Café 38 holder åbent til klokken fem om morgenen, så går det ud over forretningen, for det er en unødvendig udgift, lyder det fra restauratør Michael Horsmark. Han har klaget til Randers Byråd over, at bevillingsnævnet har stillet krav om dørmænd når der er åbent til klokken fem, i forbindelse med at alkoholbevillingen i restauranten skal forlænges.

I et par år har det været praksis, at bevillingsnævnet forlanger dørmænd ved sen åbningstid, når restauranter har fået nye alkoholbevillinger.

Men Michael Horsmark frygter, at udgiften til dørmænd vil være for stor at bære for restauranterne.

På byrådsmødet mandag besluttede politikerne at udsætte sagen, fordi de ønsker at få mere at vide om baggrunden for bevillingsnævnets holdning. Blandt andet mødes borgmester Torben Hansen (S) med politidirektøren 29. maj, og her vil sagen blive drøftet. Det er nemlig på opfordring fra Østjyllands Politi, at bevillingsnævnet er begyndt at stille krav om dørmænd.

Annonce

Glad for udsættelse

- Jeg er glad for, at byrådet valgte at udsætte sagen, og jeg håber på, at der bliver indkaldt til en høring, så der er en chance for, at vi bliver hørt, siger Michael Horsmark.

Han vurderer, at det vil koste mellem 200.000 og 500.000 kroner årligt at hyre dørmænd, så kravene fra bevillingsnævnet overholdes.

Restauranter med alkoholbevilling skal jævnligt søge bevillingsnævnet om en fornyet tilladelse, og i den forbindelse kan nævnet stille betingelser, som restauratørerne skal overholde, for at få bevillingen - for eksempel om, at der skal være dørmænd når der er åbent til klokken fem.

Men det er slet ikke nødvendigt i festgaden i Randers, påpeger Michael Horsmark.

- Vi er flere her i Storegade, der i 20 år har bevist, at vi kan drive en forretning, uden ballade og uro. Og nu skal vi straffes. Det svarer til, at hvis en bilist kører 180 kilometer i timen på motorvejen, så skal alle bilister på vejen have et hak, uanset om de kører Fiat Punto eller 2CV. Jeg har haft to episoder på tre år, der har krævet politiets indgriben på Café 38. Det kan da ikke være meningen, at jeg skal have dørmand på alle ugens aftener, når ikke der er ballade, har han tidligere sagt til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Arkitekten nuancerer billedet af Randers som erhvervsvenlig: Alle vore udenlandske samarbejdspartnere roser Randers

Annonce