Annonce
Læserbrev

Fattigdom i barndommen

Læserbrev: Jeg har lagt mærke til, at hver gang der sker forbedringer for de svageste i samfundet, er der straks en bestemt gruppe mennesker, der farer til tasterne og skriver, at nu kan det da slet ikke betale sig at arbejde.

Nu tror jeg på, at de fleste mennesker gerne vil arbejde, for arbejde giver identitet og højner selvværdet. Men der er mennesker, der ikke kan arbejde, selvom man ikke kan se det på dem, og de skal have hjælp.

Børnefamilierne, hvor forældrene er på kontanthjælp, har det svært. Hvis man har fulgt med i tv-udsendelserne "Barndom på bistand", har man kunnet se, hvordan børnene må lide afsavn i forhold til deres klassekammerater. Der er ikke råd til mærketøj og de aktiviteter, som børn ellers går til. Måske bliver de ovenikøbet drillet. Vi husker vel alle sammen fra vores egen skoletid, hvordan det var at blive drillet, når man ikke lige var som de andre. Desuden har undersøgelser vist, at børn af forældre på bistand selv risikerer at ende på kontanthjælp og måske endda i kriminalitet. Det er derfor vigtigt, at der bliver givet den rigtige hjælp.

Så, I, der er så forargede, når samfundets svage får bedre vilkår, glæd jer på deres vegne, og glæd jer over, I har det, I skal bruge og måske endda lidt til.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Leder For abonnenter

I morgen slutter festen: Regeringen kan ikke undgå at skuffe

Det var godt, de hyggede sig på Socialdemokratiets kongres i Aalborg i weekenden, så håndfladerne blev røde og varme i ren begejstring over, hvor godt det går. Sejrsfesten var aldeles velfortjent. Partiet vandt jo kongeriget ved valget i juni. Siden er tiden, sådan lidt groft sagt, gået med at fordele posterne, holde ferie og købe fire cirkuselefanter fri af fangenskab. I morgen slutter festen. Hverdagen truer, når finansminister Nicolai Wammen giver sit bud på næste års finanslov. Så skal der føres konkret politik, og regeringen kan ikke undgå at skuffe. Måske ikke alle, men mange. Først og fremmest Arne, som Mette Frederiksen lovede en ret til tidlig tilbagetrækning sammen med andre nedslidte. Et forslag, hun måske vandt valget på, men som nu, 237 dage efter lanceringen, ikke er kommet en millimeter nærmere på at fortælle, hvem der kan glæde sig. Tværtimod har vi kun fået at vide, at problemet er så stort og vigtigt, at løsningen tager lang tid. Klart nok – men så lang tid? Svaret er, at det aldrig vil være muligt at lave en bare tilnærmelsesvist retfærdig løsning, fordi staten ikke ligger inde med registreringer af, hvem der har arbejdet hvor, hvornår og hvor længe. Arne er bare et af problemerne. Klimaet er et andet. Regeringen er på jagt efter 70 procents reduktion af CO2-udslippet, men aner med egne ord ikke, hvordan man skal nå målet. Bemærk, at socialdemokraterne er begyndt at sige ”hvis” om succes på klimaområdet. Ét er at have problemer med at levere, hvad man har lovet. Noget andet er at levere noget, man ikke har lovet. Også her kan torsdagen blive ubehagelig, for det er svært at forestille sig, at finanslov og klimaløfter kan blive opfyldt uden skattestigninger og højere afgifter. Alt dét er slemt nok. Det værste er dog, at vi næppe vil se udspil, som gør det nemmere for private virksomheder at skabe de job, der betaler hele festen. Det har aldrig været socialdemokraters topprioritet. Så jo – sejrsfesten slutter i morgen.

Annonce