Annonce
Østjylland

Favrskov har nu officielt valgt borgmster: Borring fortsætter de næste fire år

Ti nye byrødder blev budt velkommen i Favrskov mandag. Fra venstre ses Bodil Kvistgaard Olsen (EL), Birgit Liin (V), Morten Bang (V), Charlotte Green (K), Rikke Randrup Skåning (S), borgmester Nils Borring, Søren Fandsen (SF), Erik Særkjær (S), Lone Boye (S), Søren Gade (S) og Gitte Lynderup Lauritsen (S). Foto: Louise Enstrøm

Socialdemokraten Nils Borring blev officielt valgt som borgmester og ti nye byrådsmedlemmer budt velkommen på det konstituerende byrådsmøde mandag aften.

FAVRSKOV: Det var til lyden af klapsalver, at Nils Borring officielt blev valgt som borgmester for Favrskov Kommune på det konstituerende byrådsmøde mandag aften. Det skete med opbakning fra hele det nye byråd, og dermed kan den 58-årige socialdemokrat altså tage hul på sin tredje periode som borgmester for Favrskov 1. januar 2018.

- Jeg vil gerne sige tusinde tak for valget, og jeg synes også godt, at jeg kan tillade mig at sige tusinde tak for tilliden, lød indledningsvist fra Nils Borring.

- Jeg glæder mig til samarbejdet. Med den brede konstitueringsaftale, vi har indgået, mener jeg, vi har et solidt fundament for et godt samarbejde. Det betyder, at vi kan skabe mange positive resultater de næste fire år, hvilket vil komme vores borgere til gode. Og det er jo netop derfor, vi er her: Fordi vi vil skabe de bedst mulige rammer for borgerne i Favrskov. Så kan vi være uenige om, hvad der er de bedste rammer, men det er jo så det, vi skal bruge tiden på at diskutere, lød det fra borgmesteren, inden han tog hul på aftenens dagsorden og fordelingen af udvalgsposterne.

Jeg glæder mig til samarbejdet. Med den brede konstitueringsaftale, vi har indgået, mener jeg, vi har et solidt fundament for et godt samarbejde. Det betyder, at vi kan skabe mange positive resultater de næste fire år, hvilket vil komme vores borgere til gode.

Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune.

Sådan fordeler posterne sig

Økonomiudvalget: Nils Borrig (S), formand, Niels Flade Nielsen (S), Isabell Friis Madsen (S), Lars Storgaard (K), Flemming Nørgaard (V), Thomas Storm (V), Dorte Winther (V)Planudvalget: Erling Kvist Andersen (S), formand, Kurt Andreasen (V), næstformand, Søren Gade (S), Bodil Kvistgaard Olsen (EL), Niels Kallehave (DF)

Teknik- og miljøudvalget: Anders G. Christensen (V), formand, Niels Flade Nielsen (S), næstformand, Søren Gade (S), Søren Frandsen (SF), Niels Kallehave (DF)

Social- og sundhedsudvalget: Grethe Villadsen (S), formand, Hanne Smedegaard (V), næstformand, Rikke Randrup Skåning (S), Gitte Lynderup Lauritsen (S), Lone Glarbo (V)

Børne- og skoleudvalget: Birgit Liin (V), formand, Isabell Friis Madsen (S), næstformand, Erik Særkjær (S), Bodil Kvistgaard Olsen (EL), Morten Bang (V)

Kultur- og fritidsudvalget: Steen Thomasen (S), formand, Dorte Winther (V), næstformand, Lone Boye (S), Charlotte Green (K), Morten Bang (V)

Arbejdsmarkedsudvalget: Lars Storgaard (K), formand, Lone Glarbo (V), næstformand, Erling Kvist Andersen (S), Søren Frandsen (SF), Kurt Andreasen

Det særlige børne- og ungeudvalg: Lone Boye (S), Lone Glarbo (V)

Søren Frandsen (SF) bliver desuden formand for Favrskov Forsyning A/S, mens Hanne Smedegaard (V) bliver formand for landsbyrådet.

Velkommen i kravlegård

På mødet blev det slået fast, at Flemming Nørgaard (V) per 1. januar kan indtage posten som 1. viceborgmester, mens Lars Storgaard (K) overtager pladsen som 2. viceborgmester.

Ligeledes blev det slået fast, at byrådet 2018-2021 vil udgøres af to valggrupper, hvor den første består af Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, mens valggruppe to består af Venstre og Dansk Folkeparti.

Det konstituerende møde var foruden valg af borgmester og viceborgmstre også ensbetydende med, at hele ti nye lokalpolitikere kunne indtage deres plads i byrådssalen for første gang. Dermed er det 40 procent af det tidligere byråd, der nu bliver udskiftet.

Til de nye byrødder sagde borgmesteren:

- I kommer ind og bliver en del af et arbejdsfællesskab, men også et socialt fællesskab, og det ser jeg og det øvrige byråd frem til at tage fat på. For de fleste af jer betyder det også, at I skal i gang med noget helt nyt, og I har sikkert også en række spørgsmål. I skal lære en masse nye regler og procedurer, men jeg er sikker på, at I nok skal komme hurtigt efter det hele, sagde borgmester Nils Borring, inden han overrakte en buket blomster til alle de nye medlemmer, og mødet blev rundet af.

Det nye byråds første møde holdes tirsdag 30. januar klokken 19. Det sker som sædvanligt i administrationsbygningen i Hammel.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Annonce