Annonce
Erhverv

Favrskovs bedste idé holder styr på børnene

Kids Safety består foreløbig af Brian Bakraie og Susanne Nedergaard-Pedersen samt en enkelt medarbejder. De er nu klar til at sprede salget af smart-urene fra Hadsten til resten af Europa. Pressefoto

Favrskov Erhvervsråd kårede kommunens stærkeste bud på en startup-succes torsdag 15. november. Priserne for henholdsvis Favrskovs bedste iværksætter og bedste idé gik denne gang til Raffir, der har gjort det til en god forretning at sælge gammelt træ til internationale luksusbrands og Kids Safety, som gør sig i import og salg af smart-ure med integreret telefon og gps til børn.

HADSTEN: For Brian Bakraie og Susanne Nedergaard-Pedersen var campinglivet for få år ved at udvikle sig til alt andet end det afslappende afbræk i hverdagen, som de havde tænkt sig.

For når de først havde indtaget familiens fastligger-plads, så var døtrene Nikita og Adelina - i dag seks og ni år - over alle legepladser, og så kunne forældrene ellers bruge halve og hele timer på at lokalisere dem igen efterfølgende. En campingplads kan vel at mærke være svær at overskue selv i voksenhøjde.

Derfor opstod idéen om at udstyre de to piger med en mobiltelefon, så de altid kunne få fat i dem, selv om de egentlig godt ville holde børnene mobilfri i nogle år endnu. Men mobiltelefonen blev enten væk og senere fundet igen eller begavet i sand og vand, som sjældent er godt for elektronik.

I stedet gik Brian Bakraie på jagt på nettet efter en anden løsning i form af et smartwatch til børn. Med indbygget telefon, chatfunktion, gps og mulighed for at sætte et virtuelt geo-hegn op, så forældrene ville få besked, hvis pigerne begyndte at bevæge sig uden for et forudbestemt område var lykken gjort, tænkte han.

Sammen med prisen for Favrskovs bedste idé fulgte gavekort til Connect Denmarks Springboard-program og 5.000 kroner fra Djurslands Bank. Priserne blev overrakt af Steffen Larsen, erhvervskonsulent i Favrskov Erhvervsråd, borgmester Nils Borring og Kim Møller-Nielsen, stifter af vikar-app'en Jobilant. Pressefoto

Skiller sig ud på service

- I begyndelsen kunne vi slet ikke få det til at virke. Jeg arbejdede med uret i nogle uger, men lige pludselig lykkedes det, og så kørte det helt, som det skulle, forklarer Brian Bakraie, der er vant til arbejde professionelt med it som projektleder, underviser og systemkonsulent, ligesom han har en baggrund som softwareudvikler.

Besværet med de nyindkøbte smart-ure blev samtidig starten på et nyt forretningseventyr som selvstændige for både ham og hustruen. I august åbnede parret webshoppen KidsSafety.dk, hvor de sælger smart-ure til børn, som de importerer fra Kina, men en væsentlig del af konceptet er masser af service til kunderne i form af hjælp til opsætning af urene, vejledning på dansk både på skrift og på video og udvidede rammer i forhold til åbningstider, returneringsregler med mere.

Og det er gået strygende, bemærker Brian Bakraie:

- Over al forventning faktisk. Vi havde ikke regnet med, at vi allerede kunne leve af det begge to, og i august - præcis et år efter lanceringen af webshoppen - ansatte vi vores første medarbejder. Vi deler opgaverne mellem os, og vi er jo heller ikke flere, end vi ofte overlapper hinanden.

Prisen som Favrskovs bedste iværksætter gik til Jacob Schou Madsen og Michael Sort Mouritsen, som i 2014 stiftede virksomheden Raffir. Pressefoto
Annonce

Næste stop er Europa

Iværksætterparret har stor tro på fremtiden. Næste skridt bliver nu at få gang i eksporten.

- Vi havde fra begyndelsen både et eu-domæne og en dk-adresse, men allerede i februar var vi nødt til at stille eu-domænet i bero, fordi vi simpelt hen ikke kunne følge med efterspørgslen på det danske site alene. Det er altså danske kunder, som vi har levet af hidtil, forklarer Brian Bakraie, der gør klar til at åbne eu-domænet igen:

- Webshoppen er vokset hurtigt, men vi har kun skrabet lidt i bunden. Potentialet er enormt, og vi er begyndt at få masser af henvendelser fra lande som Tyskland, Frankrig, Spanien og Holland.

Brian Bakraie forventer, at Tyskland og Sverige bliver de første udenlandske markeder, som Kids Safety vil forsøge sig målrettet på.

- Indtil nu har vores fremgangsmåde været trial and error, og sådan bliver det nok også på de nye markeder, siger han.

Young Stars-prisen for studerende på Favrskov Gymnasium gik denne gang til holdet bag idéen om en airbag-vest, da Favrskov hyldede iværksætteriet og de bedste idéer i kommunen forleden. Pressefoto
Annonce

Gør det selv-webshop

Brian Bakraie og Susanne Nedergaard-Pedersen har selv bygget webshoppen op fra bunden, og de driver i øvrigt et webbureau som sidegesjæft, hvor de hjælper andre virksomheder med at gøre det samme. Hun har uddannet inden for handel og kan også skrive webudvikler på sit uddannelses-cv.

- Jeg er ret selvstændig af natur, og derfor har det nok altid ligget i kortene, at det var den vej, jeg skulle gå, og det har været enormt spændende at starte egen virksomhed, fortæller Brian Bakraie og fortsætter:

- Vi valgte begge at gå all-in i virksomheden fra dag ét, selv om mange sagde til os, at vi nok skulle sørge for at have et andet arbejde ved siden af, men jeg er glad for, at vi har gjort det på denne måde, og støtten fra omverdenen er fulgt med, efter vi har bevist, at det godt kunne lade sig gøre.

Kids Safety er netop ved at udvide sit areal i Ågade i Hadsten fra de hidtidige 80-100 kvadratmeter til det dobbelte. Det betyder samtidig, at Brian Bakraie får et stort fotostudie til optagelse af webshoppens videovejledninger á typisk 15-30 minutters varighed og til at tage egne produktbilleder til hjemmesiden.

- Det er kun selve smart-urene, som vi importerer, mens vi laver al markedsføring og salgsmateriale selv, og vi er nået dertil, at producenten nu lytter til de ønsker, vi har til produkterne på det europæiske marked, forklarer Brian Bakraie.

Annonce

Smartwatch giver sikkerhed

Prismæssigt koster et smartwatch til sønnen eller datteren derhjemme mellem 300 og 1000 kroner alt efter modellen. Kids Safety anbefaler vandtætte ure, så børnene ikke behøver at tage uret af ved hyåndvask eller badning.

- Det er en sikkerhed i det daglige, så forældre og børn let og hurtigt komme i kontakt med hinanden, og det giver gensidigt ro i sindene. Vi har selv været superglade for vores smart-ure, og vi vil gerne hjælpe andre med en nem og billig løsning til at holde styr på børnene, når de for eksempel selv går hjem fra skole, og så har det egentlig bare taget fart derfra.

Brian Bakraie tilføjer, at smart-urene har en "forstyr ikke"-funktion i indstillingerne, at de kan gøres inaktive i selve skoletiden.

I Favrskov har det lokale erhvervsråd også fået øjnene op for idéen, og for nylig - torsdag 15. november - blev Kids Safety belønnet med prisen som Favrskovs bedste idé for nystartede virksomheder ved det årlige iværksætterevent i kommunen. Med hæderen fulgte et gavekort til Connect Denmarks Springboard-program samt 5000 kroner fra Djursland Bank.

Titlen som Favrskovs bedste iværksætter for virksomheder med tre-fem år gamle cvr-numre blev Raffir, der ligeledes er placeret i Hadsten. Raffir har siden etableringen gjort gammelt og sågar råddent træ til en forretning via videresalg til internationale luksusbrands.

Materialerne bliver blandt andet benyttet til knive og bestik. Anpartsselskabet har alle år haft sorte tal på bundlinjen. Senest 374.000 kroner før skat i 2017 og består af Jacob Schou Madsen og Michael Sort Mouritsen.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce