Annonce
Randers FC

FC København henter tidligere Randers FC-profil

FC København har købt Karl-Johan Johnsson, som i sæsonen 2014/15 blev kåret til årets spiller i Randers FC. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix
FC København har købt Karl-Johan Johnsson i franske Guingamp. Den svenske målmand var en stor profil i to sæsoner for Randers FC i Superligaen, inden han blev solgt til udlandet.

Randers: FCK solgte torsdag målmanden Jesse Joronen til Brescia og havde derfor brug for en makker til Sten Grytebust i målet.

Valget er faldet på en gammel kending af Superligaen og i særdeleshed Randers FC.

De danske mestre har nemlig skrevet en fireårig kontrakt med Karl-Johan Johnsson.

- Efter salget af Jesse Joronen har vi haft behov for en stærk og solid erstatning, og i Kalle Johnsson får vi en bundsolid keeper, der har international erfaring og kender den danske liga indgående. Han er lige nu i top tre blandt de svenske keepere, og vi er meget trygge ved vores målmandsteam med ham, Sten Grytebust og Frederik Ibsen, siger FCK-manager Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

Annonce

Et skridt frem

Svenskeren er blevet hentet i franske Guingamp, hvortil han skiftede fra Randers FC tilbage i 2016, og svenskeren ser frem til gensynet med dansk fodbold.

- FCK er på alle niveauer en international klub, som altid spiller med om titlerne og jagter de største europæiske turneringer. Derfor ser jeg det her som et skridt frem i min karriere, og jeg glæder mig virkelig over denne mulighed.

- Jeg ved, at der bliver hård konkurrence om at blive førstemålmand, men jeg er et konkurrencemenneske, og jeg er sikker på, at vi i målmandsteamet vil skærpe hinanden og sammen øge holdets chancer for succes, siger Karl-Johan Johnsson.

I Kronjylland var målmanden en af de helt stor profiler og stærkt medvirkende til, at Randers FC sluttede på henholdsvis en 6.- og 4. plads i de to sæsoner, han nåede i klubben.

I alt nåede Karl-Johan Johnsson 64 Superligakampe i Randers FC, hvor han blot lukkede 69 mål ind og holdt rent bur i 25 af opgørene.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce