Annonce
Sport

FCN giver en lille million kroner til moderklub for talentsalg

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Farum Boldklub fik søndag en check på 816.832,61 kroner fra FC Nordsjælland for salg af spillere.

Det betaler sig at være god til at udvikle fodboldspillere og sende dem videre i systemet.

Søndag fik Farum Boldklub en check på 816.832,62 kroner fra FC Nordsjælland for salg af spillere, der er kommet til superligaklubben fra dens moderklub.

Det skriver FCN på sin hjemmeside.

Helt konkret drejer det sig blandt andre om de tidligere Nordsjælland-profiler Marcus Ingvartsen, Mads "Mini" Pedersen, Mathias Jensen og Andreas Skov Olsen.

- Vi er glade for at give noget tilbage til lokalsamfundet, som vi er en del af, siger administrerende direktør i FC Nordsjælland Søren Kristensen på klubbens hjemmeside.

- Det er jo sådan, at når de unge spillere kommer her, og vi beder dem om at blive fodboldspillere her i FC Nordsjælland og Farum Boldklub, så er der nogle internationale regler, som foreskriver, hvordan man som spiller bliver solgt, og hvordan man som klub betaler solidaritet og træningskompensation tilbage til moderklubben.

Det specifikke beløb er udregnet ved at kigge på, hvor lang tid de enkelte spillere har spillet i FC Nordsjælland.

- Som moderklub er vi meget stolte af de her mange penge, men vi er også ydmyge i forhold til, at der er rigtig meget arbejde i fremtiden med at få det hele til at fungere, siger bestyrelsesmedlem i Farum Boldklub Jesper Dall.

Farum-klubben har blandt andet besluttet, at pengene skal bruges som et tilskud til renovering af en 18 år gammel kunstgræsbane samt et lysanlæg.

/ritzau/

Læs nyheden på FCN''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce