Annonce
Sport

Hædret som Årets Idrætsleder på 70 års fødselsdag: - Det er jeg godt nok beæret over

Børn og børnebørn fejrer onsdag Mogens Møllers 70 års fødselsdag. Men der var en ekstra gave, da den tidligere formand for Randers Freja Atletik & Motion blev overrasket med prisen som Årets Idrætsleder i Randers. Foto: Annelene Petersen
Prisen som Årets Idrætsleder 2020 går til Mogens Møller, som igennem 27 år som formand for Randers Freja Atletik & Motion trak store mesterskaber til byen. Det var også Mogens Møller, som var med til at forene klubben med navnkundige Randers Real Atletik.

Hæder: Med Dannebrog vajende smukt over Bækvejen og terrassedøren slået op var Mogens Møller så småt ved at gøre klar til at tænde op i grillen for at fejre sin 70 års fødselsdag med frue, børn og børnebørn.

Men inden den tidligere formand for Randers Freja Atletik & Motion kom så langt, blev han onsdag sidst på eftermiddagen overrasket af uventede gæster, der kunne afsløre, at Mogens Møller er blevet valgt som Årets Idrætsleder i Randers 2020.

- Uha, det er jeg godt nok beæret over. Der er så mange, der har fortjent at få sådan en pris, så jeg bliver nærmest helt rørstrømsk, udbrød Mogens Møller, da avisens chefredaktør Axel Præstmark og SIKR-formand Rene Skjøde Andersen havde overrakt ham buket og pokal.

Annonce

Det hele værd

Taget det imponerende cv i betragtning, kan ingen dog stille spørgsmålstegn ved, at det er blevet Mogens Møllers tur til at modtage den traditionsrige hæder.

Mogens Møller var overvældet over at modtage prisen som Årets Idrætsleder. Prisen blev overrakt af Axel Præstmark (tv.) og Rene Skjøde Andersen (th.), der er henholdsvis chefredaktør på Randers Amtsavis og formand for Samvirkende Idrætsklubber Randers. På grund af coronabegræsningerne blev seancen i år afholdt privat. Foto: Annelene Petersen

Mogens Møller flyttede i 1971 med sine forældre fra Herlev til Randers, og nærmest siden har han været en central figur i randrusiansk atletik.


Vi lavede Langvang om til en campingsplads i en uge, og der kørte shuttlebusser mellem Randers og Aarhus hver time. Det var spændende, men bagefter var jeg så træt og mentalt udkørt, at jeg var klar til at smide mig på gulvet med fingeren i munden.

Mogens Møller, om EM i Randers i 2004.


- Det vil være forkert at sige, at jeg har gjort det for min egen skyld, men det har været en enorm tilfredsstillelse at være med til at skabe noget sammen med en masse andre gode mennesker, siger Mogens Møller.

- Når man har set glæden i øjnene på et barn eller en ung atlet, der har sat en personlig rekord på Langvang, har det været det hele værd, og så har jeg jo også fået en stor del af min vennekreds igennem atletikken.

Annonce

DM og EM i Randers

Den tømreruddannede Mogens Møller var formand for Randers Freja Atletik & Motion fra 1984 til 2011, og dermed har han været med til nogle af de store milepæle i klubbens historie.

Mogens Møller havde familien samlet til 70 års fødselsdag, men fik derudover uventede gæster. Til højre ses Jørgen Nielsen, der sidder i bestyrelsen for Randers Freja Atletik. Foto: Annelene Petersen

Det var således med Mogens Møller som idémand, at Freja i 1998 fejrede 100 års jubilæum med at afvikle DM i atletik, hvilket de gentog i 2002 ved fejringen af byens 700 års jubilæum.

- Jeg har jo aldrig været træner, men jeg har altid holdt meget af at forberede og arrangere stævner og mesterskaber, siger Mogens Møller.

- Jeg kan huske, at vi i 2005 arrangerede EM i atletik for veteraner sammen med Aarhus. Vi lavede Langvang om til en campingsplads i en uge, og der kørte shuttlebusser mellem Randers og Aarhus hver time. Det var spændende, men bagefter var jeg så træt og mentalt udkørt, at jeg var klar til at smide mig på gulvet med fingeren i munden.

Annonce

Forenet med RRA

Lige inden Mogens Møller stoppede som formand i 2011, var han også med til at skrive atletikhistorie, da der blev lavet en aftale om, at Randers Freja gik sammen med Randers Real Atletik, der lukkede ned efter 41 år med ildsjælene Anna og Carl Emil Lange som tovholdere.

Mogens Møller. Foto: Anenelene Petersen

- Vi holdt begge til på Langvang, havde i forvejen et samarbejde og brugte de samme dommere til stævnerne. Derfor blev vi enige om at slå kræfterne sammen, men der var mange følelser omkring det, så det var vigtigt, at det blev gjort uden at såre nogen, og det synes jeg langt henad vejen, at vi lykkedes med, siger Mogens Møller.

I de senere år har Mogens Møller været formand for Atletikkens Venner, der har stået for flere af de store motionsløb i Randers. Her har Mogens Møller paradoksalt nok skullet tage beslutning om at nedlægge nogle af de arrangementer, han selv har holdt så meget af.

- Det har jeg været lidt af træt af. Men det var kommet dertil, at vi kun lige kunne nå at afslutte et løb, før vi skulle i gang med at forberede det næste. Det er ikke fordi, at løbene ikke har givet overskud, men det skal også stå mål med de kræfter, der skal lægges i det, og der har der måske nok i en periode været for mange løb i Randers, siger Mogens Møller.

Men på bundlinjen står stadig, at atletikkens stævnemager har skabt mere, end han har lagt ned.

Prisen som Årets Idrætsleder uddeles i et samarbejde mellem Samvirkende Idrætsklubber Randers, Randers Amtsavis og Spar Nord.

Blå bog

Navn: Mogens Wallenstein Møller

Formand for Randers Freja Atletik & Motion fra 1984 til 2011.

Han var også i mange år aktiv udøver. Debuterede 16. maj 1971 på Randers Stadion på klubbens bedste hold i Landsturneringens 1. division, hvor længde- og trespring samt hækkeløb var blandt hans foretrukne discipliner.

I alt opnåede han fra 1971 til 1986 57 holdkampe på divisionsholdet i landsturneringen.

Efter formandstiden i Randers Freja Atletik & Motion har han været engageret i Atletikkens venner, hvor han siden 2015 har været formand.

Mogens Møller har også været involveret i afviklingen af blandt andre Fladbroløbet, Randers City-stafetten og Doktorparkløbet.

Modtog i 2001 Dansk Atletikforbunds lederpris "Årets leder".

Modtog i 1998 Frejas æresemblem for sit store engagement i Randers Freja, hvilket kun 30 har modtaget.

Privat er Mogens Møller gift med Maj-Britt med hvem han har børnene Kim, Kasper og Karina.

Annonce
Randers For abonnenter

Se 17 fotos: Kristina har solgt sin instagramvilla på to måneder - til næsthøjeste kvadratmeterpris i Randers siden 2012

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce