Annonce
Randers

Fem festuge-udfordringer: Tør du og har du fysikken til det?

Inden det hele slutter med festfyrværkeri, sp er her fem udfordringer, du kan prøve kræfter med i Rabnders Festuge. Arkivfoto: Annelene Petersen
Er du til adrenalinkick og høj puls, så har vi samlet fem udfordringer, der kan prøves af i Randers Festuge. Blandt andet svævebane i 15 meters højde, by-orienteringsløb, og så det helt traditionelle Fjordløbet, hvor der cykles i og omkring Randers.

Randers: Randers Festuge byder traditionen tro på et utal af oplevelser både i den kulturelle, kulinariske og sportsmæssige afdeling.

Vi har her samlet fem bud på oplevelser for vovehalsene, eller bare dem, der trænger til at få pulsen lidt op i sommervarmen.

Tilbuddene er en oplagt mulighed for at få lidt motion og at udfordre din bedste ven, din lillebror, din tante eller din nabo. Eller bare dig selv.

Annonce

1 Svævebane i fjorden

Svævebane i 15 meters højde og 150 meter lang med et plask i baljen er på programmet i Randers festuge. Arkivfoto: Annelene Petersen

Et adrenalinkick kan opnås ved en tur med svævebanen fra Gudenå til Randers Fjord, der byder på et spring fra 15 meters højde og 150 meter svævetur.

Man skal altså lige have styr på højdeskrækken, når der sættes af fra stilladset, men så kommer den dejligt kildrende fornemmelse i maven, og pulsen kan også mærkes, når man "flyver" langs vandet, for at lande med et plask. Husk badetøjet, minder Klatreautomaten om, der står for svævebanen.

De fleste kan være med og der kan bookes tid på forhånd ved at skrive en mail til hej@klatreautomaten.dk

Svævebanen er åben lørdag til søndag i uge 32 og onsdag til lørdag i uge 33, og det koster 75 kroner pr. person uanset alder.

Klatreautomaten tager desuden den mobile klatrevæg med, og den kan prøves for 35 kroner.

2 Skydning i Tronholmparken

Randers Skyttekreds byder på skydning i Randers Festuge, hvor det skydes med infrarød teknologi. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Er du til våben og præcision, så kan du prøve dine færdigheder af hos Randers Skyttekreds, der gratis tilbyder skydning på Tronholmen lørdag 10. august mellem klokken 10-15.

Her kan du komme i nærkontakt med infrarød teknologi, når du får riflen i hånden og på ti meter skal forsøge at ramme plet. Det bliver på faldmål, som mange kender fra skiskydning, hvor der er fem pletter som skal rammes. Rammer man plet, kommer der en klap op.

Alle kan deltage, og endda børn under otte-ti år kan prøve.

- Det er meget sikkert, netop fordi der jo ikke skydes med rigtige kugler. Her er der en infrarød sender i spidsen af riftlen, som, når der trykkes af, sender besked til målet. Og det er enten ramt eller ikke ramt. så der er ingen fare ved skydningen, men alligevel vil vi gerne have at man respekterer at der skydes, siger Jonas Holst Andersen, der er med i bestyrelsen af Randers Skyttekreds.

Skyttekredsen har før været til stede ved byens festuge, og gør det for at vise at der findes en skydeklub, der er mere end 150 år gammel.

3 Fjordløbet nummer 43

Den 43. udgave af Fjordløbet skal cykles. Her er det Albælbakken, der forceres. Arkivfoto: Annelene Petersen

Astral Biking Fjordløbet 2019, cykles traditionen tro den første søndag (søndag 11. august. klokken 9-15) i Randers Festuge. Det er i år nummer 43 i rækken.

Løbets start- og målområde blev i 2018 flyttet helt ind til Randers Centrum på Jens Otto Krags Plads, og arrangørerne har valgt at bibeholde målområdet i centrum.

I år er der mulighed for at vælge fire distancer, 20 kilometer, 35 kilometer, 58 kilometer og 107 kilometer.

Fjordløbet kaldes for Danmarks hyggeligste motionscykelløb, og arrangørene ser igen i år frem til den store folkefest, som Astral Biking Fjordløbet er.

Med de forskellige distancer løbet byder på, er der noget for enhver cyklist, både for hele familien, for de yngre og de ældre, for arbejdspladsen, for naboerne, for strikkeklubben og for idrætsforeningen. Alle kan deltage i samme arrangement, uanset niveau og ambitioner.

Årets største hold, samt årets ældste og yngste deltagere kåres, og så er alle forhåndstilmeldte deltagere med i lodtrækningen om de mange fine lodtrækningspræmier, hvor hovedpræmien er en cykel.

4 Orienteringsløb i byen

Orienteringsløb i byen, byder Randers Festuge på tirsdag 13. august. Arkivfoto: Morten Melhede

Har du mod på en tur i løbeskoene er der mulighed tirsdag 13. august klokken 17-19.15. Her byder Randers Orienteringsklub for ottende gang på et by-orienteringsløb, der er åbent for alle.

Mange motionister vælger at løbe på de samme stier og veje i nærheden af bopælen. Fordelen ved et by-orienteringsløb er, at man også motionerer og udfordrer hjernen ved at finde vej ved hjælp af et kort, mens man motionerer fysikken. Det er lettere i den by, man kender, end i en ukendt skov.

Før start vil medlemmer af Randers Orienteringsklub instruere og hjælpe efter behov, så alle kommer godt i gang.

Også øvede orienteringsløbere deltager i løbet.

Nyt start- og målsted lige overfor Hobrovejens Skole mellem skolen og Hobrovej i Gethers Anlægget.

Der vil være følgende baner at vælge imellem: Bane 1 (svær) cirka 5 kilometer i luftlinje. Bane 2 (svær) cirka 3,8 kilometer. Bane 3 (svær) cirka 3 kilometer. Bane 4 (let, lang) cirka 4,6 kilometer. Bane 5 (let, kort) cirka 2,6 kilometer.

Tilmelding på mail: Randersok@gmail.com med oplysning om for og efternavn, alder og bane. Det koster 70 kroner for voksne, men er gratis for børn. Man kan også løbe sammen som hold (maksimalt 3-4 løbere pr. hold). Det koster 170 kroner inklusiv kort og én tidtagningsenhed.

5 Action og sjov i havnen

Sjov og action i havnen i Randers, når Big Splash kommer forbi Randers Festuge med to store vandrutsjebaner og "Blobben", der er en stor luftpude, som skyder sine passagerer af. Fotoet er fra arrangementet Skvulp i Holbæk. Arkivfoto: Big Splash

I anledning af havnedagen inviteres der til action og sjov i Randers Havn. Her vil man mærke pulsen og suset i maven, når man prøver de to airtracks, som fungerer som vandrutsjebaner (en stor og en mindre), og spring ud i vandet fra en stor trampolin.

Det vil også være muligt at prøve at springe fra et tårn og ned på "blobben". Det er en stor, rød oppustelig pude, hvorpå der allerede sidder en person i den anden ende. Resultatet af springet bliver, at den allerede siddende person katapulteres et godt stykke ud i havnebassinet.

Der er adgang omklædnings-telte for begge køn, og det er muligt gratis at låne våddragter (fra strørrelse 10 år til voksen xxl).

Arrangør er Randers Event.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Aggressiv gæst endte i detentionen

Fodbold For abonnenter

Ikke for sarte sjæle: Dramatiske uger venter Vivild, Vorup og Helsted

Annonce