Annonce
Randers FC

Fem hurtige til Mathias Greve: - Det ligger indædt i mig at arbejde hårdt for holdet

Mathias Greve  scorede for Randers FC i nederlaget til Sønderjyske i pokalturneringen i marts. Men han har endnu ikke scoret for klubben i Superligaen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Med Mathias Greve har Randers FC fået en ganske anden type end Saba Lobjanidze ind på venstrekanten. Han arbejder hårdere for holdet, men erkender, at han også skal bidrage med mål og assist.
Annonce

Randers: Det var med en vis spænding i kroppen, at Mathias Greve i vinter forlod Fyn for at starte et nyt kapitel i fodboldkarrieren.

Men med spilletid i samtlige kampe i foråret har skiftet fra OB til Randers FC indtil videre levet op til forventningerne, fortæller den 25-årige kantspiller, der scorede i pokalkvartfinalen mod Sønderjyske tilbage i marts.

I Superligaen har han dog stadig sit første mål tilgode i Randers FC-trøjen.

Randers Amtsavis har talt med ham forud for fredagens udekamp mod Esbjerg.

Hvordan har det været at foretage et sceneskift fra OB til Randers FC?

- Rigtig positivt. Jeg har fået en masse spilletid og fået vist en del af de ting, jeg kan. Jeg er blevet taget godt imod af holdkammeraterne og er kommet til et godt fællesskab.  Det var selvfølgelig en bét at misse top 6, men på det personlige plan er der intet at indvende mod klubskiftet.

Hvordan har du haft det med at skulle flytte til et nyt sted?

- Det har været en omvæltning. I de første par måneder boede jeg på college i Randers, og så kom alt det Corona-halløj oveni. Men i begyndelsen af maj flyttede jeg ind i en lejlighed i Aarhus, så nu har jeg fået en fast base, hvilket er rigtig dejligt. Men i de første uger skulle jeg lige vænne mig til, at jeg ikke længere spillede i den klub, jeg har spillet for, siden jeg var knægt.

Annonce

Skiller sig ud

Hvad har været den største forskel ved at skifte fra OB til Randers FC?

- Med 4-4-2 i Randers FC kom jeg til et andet system, end vi spillede i min sidste tid i OB. Men den største forskel har været, at spillet er noget mere fysisk betonet end i OB. Men det ser jeg som en fordel, fordi jeg kan bringe noget til holdet, som ikke så mange af de andre har. De har nogle andre styrker som power og fysik, hvor der i OB var flere typer, som mindede mere om min måde at spille på. Nu kan jeg bedre skille mig ud.

Annonce

Jagter mål og oplæg

Du ser ud til i de første kampe at have haft stor fokus på at arbejde i holdets tjeneste. Skal folk i Randers vænne sig til, at du er en anden type end Saba Lobjanidze, der i højere grad var en solist, der afgjorde kampe?

- Ja, jeg er helt sikkert en anden type. Jeg sætter en stor dyd i at levere en hård indsats for holdet, og medmindre du er Messi eller Ronaldo, som leverer en masse mål, så må du også forvente at skulle levere et hårdt stykke arbejde rent defensivt. Men det ligger også indædt i mig, at jeg har et konkurencegen og en iver efter at vinde, som gør, at jeg altid vil arbejde hårdt, uanset hvordan mit offensive output ser ud.

Hvad er dit personlige mål for den resterende del af sæsonen?

- Det er helt klart netop at lave nogle flere mål og oplæg. Jeg ved, at det også er noget af det, som jeg er blevet hentet ind til i Randers FC. Jeg er meget tilfreds med den start, jeg har fået i klubben, men den skal jeg nu bygge videre på det og levere et større offensivt output.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce