Annoncørbetalt indhold

Fem industrier der forventes at vokse i 2022

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Mange industrier forventes at vokse i 2022. Teknologi benyttes inden for iGaming, sundhedspleje samt luft- og rumfartsindustrien, hvor der forventes vækst. Ligeledes peger eksperterne også på vækst inden for Internet of Things (IoT) samt kunstig intelligens. Vi kigger på disse fem områder nedenfor.

Gaming-industrien fortsætter med at vokse

Annonce

iGaming-industrien har vokset i raketfart i løbet af de seneste 10 år. Sidste år havde industrien samlet set en værdi på 73,42 milliarder amerikanske dollars, blandt andet fordi mange personer er glade for at spille spillemaskiner på nettet. Det forventes at nå op på 81,08 milliarder amerikanske dollars i 2022. I det tilfælde vil der være tale om en årlig vækst på 10,4 %.

Teknologi som Virtuel Reality (VR), Blockchain og IoT er med til at få industrien til at vokse. Især Virtuel Realitet og de såkaldte VR-headset er blevet populære i løbet af de seneste år. De moderne headset har bidraget til at få industrien til at vokse. Det seneste nye er NFT’er, der revolutionerer mange industrier, og det inkluderer naturligvis også iGaming-sektoren.

Sundhedspleje når op over 10 millioner dollars

Markedet for sundhedspleje er allerede enormt stort i lande som USA og generelt på verdensplan. Hele industrien havde en værdi på 8,45 billioner amerikanske dollars i 2018, og det forventes, at det tal vil nå over 10 billioner amerikanske dollars i år. Alene i den amerikanske sektor for sundhedspleje er der over 784.000 virksomheder, og landet bruger dobbelt så meget på sundhedspleje end andre lande i verden.

Hele industrien kan især vokse takket være teknologi med Internet of Things (IoT). Det forventes, at det kan bidrage til at reducere udgifter både for drift og manglende effektivitet med op til 100 milliarder amerikanske dollars op året. Op til 64 % af de adspurgte læger i en undersøgelse mener, at IoT kan bidrage til at reducere byrden på læger og sundhedsplejesker, og det vil naturligvis bidrage til væksten.

De afgørende IoT-tendenser for 2022

Netop Internet of Things (IoT) er en industri, hvor der også forventes enorm vækst i 2022. Det kan blandt andet blive skubbet frem af de forventede tendenser. 5G er blevet udrullet i størstedelen af Danmark, og 5G er ved at blive klart til at blive kombineret med IoT.

Desuden er IoT generelt en altafgørende teknologi i forhold til bæredygtighed, der er stort fokus på i Danmark og andre steder i verden. Ligeledes transformerer initiativer inden for IoT måden, der fremstilles produkter på tværs af forskellige industrier.

Vi har ikke deciderede tal for, hvor meget IoT-industrien forventes at vokse. Generelt estimeres det, at industrien har en værdi på 310 milliarder dollars, og at den vil vokse til over 1,842 billioner dollars, inden vi når år 2028.

Kunstig intelligens er i fokus

Generelt er teknologi i fokus i 2022, hvilket nok ikke kommer bag på nogen personer. Eksperterne fra Gartner, Inc. estimerer, at kunstig intelligens (AI) vil nå op på en markedsværdi på 62,5 milliarder dollars i 2022. Det vil være en vækst på 21,3 % sammenlignet med år 2021.

Gartner fremhæver fem kategorier, som vil være altafgørende for den vækst. Her er der tale om videnstyring, virtuelle assistenter, selvkørende køretøjer, digitale arbejdspladser og data fra crowdsourcing.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at hver fjerde danske virksomhed allerede bruger kunstig intelligens, og det bidrager naturligvis til sektorens vækst. Især de store virksomheder benytter den kunstige intelligens. To ud af tre virksomheder i Danmark, som har mere end 250 ansatte, bruger AI til en konkurrencemæssig fordel.

Luft- og rumfartsindustrien

En anden industri, som i høj grad påvirkes af teknologi, er luft- og rumfartsindustrien. Den industri havde en global markedsværdi på tæt på 298 milliarder amerikanske dollars i 2002. Luft- og rumfartsindustrien forventes at nå op på en værdi på 430,9 milliarder dollars inden 2025, og det vil være en vækst på 7,7 %.

I denne industri har Andreas Mogensen blandt andet trukket overskrifter på det seneste. Mogensen blev i 2015 den første dansker i rummet, og nu forlyder det, at han skal på en mission i juli 2023. Der skal han op til Den Internationale Rumstation (ISS), som blev skabt i et samarbejde mellem Japan, Canada, USA, Rusland, og ti medlemslande i ESA, hvoraf et af dem er Danmark. Rumstationen blev taget i brug i 2000, og her gennemføres der essentiel forskning, der bidrager til hele industriens vækst.

Desuden er der tendenser som f.eks. 3D-printere, som forventes at reducere udgifter i industrien, når der forskes både på Jorden og ude i rummet. Generelt skal intelligente apparater bidrage til mere vækst i forskningen af det ydre rum. Det bliver spændende at følge udviklingen i luft- og rumfartsindustrien i fremtiden.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.