Annonce
Randers

Fem kvinder giver koncert på Turbinen

Ida Gard en af de fem kvindelige artister, der fredag aften indtager Turbinen under feltråbet: Hun Solo. Arkivfoto: Annelene Petersen

Kvinder kan og vil. Det beviser fem kvindelige musikere, der under titlen Hun Solo giver koncert på Turbinen i Randers fredag 18. november.

De laver primært koncerten, fordi de er musikere og kan li' at lave musik.
Men der er også en undertone af at markere kvindelige musikeres kvaliteter, når fem kvindelige musikere under navnet Hun Solo går på scenen på Turbinen fredag aften.
For der ligger i konstellationen også en demonstration af, at kvinder kan godt, vil godt. Specielt inden for musikbranchen er der mange kvinder, der kæmper om pladsen, fordi mændene forlængst har sat sig på den.
»Generelt har kvindelige musikere sværere ved at komme til mikrofonen. Der er mange gange længere for dem end for deres mandlige kolleger,« siger kommunikationsmedarbejder Sys Westergard, Værket.
Derfor kan man også drage en lige linje fra Værkets workshop Pop-piloter i efterårsferien til Hun Solo.
Projekt Pop-piloter henvender sig kun til unge teenagepiger med lyst til at skrive og spille musik, hvor de undervises og coaches af kvindelige musikere og sangskrivere. Og Hun Solo fokuserer på kvindelige musikere og deres potentiale, når man er kommet længere frem på musikscenen.
Der er ikke tale om en fælles koncerter eller optræk til jamsessions. Det er i princippet fem små koncerter med de fem artister alene på scenen i hver 25 minutter. Der er ikke noget band til at give musikalsk rygstød. Kun solisten med sit publikum i en live-situation med sine egne numre, helt direkte og i stærkt nærvær.
Solo-pigerne siger, at de ønsker at undersøge, hvad denne udfordring gør ved den kunstneriske og performative oplevelse. Og slutter med ordene:
»Det kræver mod - og talent.«.
Annonce

Genhør med Gard

En af de fem på scenen i morgen aften er Ida Gard, der stammer fra Hadsund. Hun fik for alvor fik luft under vingerne, da hun i 2014 fik opvarmertjansen for Bob Dylan-koncerten i Aarhus.
Hun har et par gange i løbet af i år været en tur omkring Værket.
Hun er en af de få musikere, der direkte er inspireret af et stykke litteratur. For hendes seneste album »Womb« er inspireret af Mikael Nemis roman »Populærmusik fra Vittula«.
Den skøre finske kultroman fra Pajala satte gang i tasterne, hvor den ene karakter efter den anden i romanen krævede sin sang.
I et interview i Randers Amtsavis i forbindelse med pladeudgivelsen siger Ida Gard, at det har været en stor frihed at kunne tage afsæt i en andens ord.
»Jeg lægger mere vægt på det frastødende, det brutale, men i særdeleshed også det naive. Der ligger en fin uskyld beskrevet i den roman. Det har virkelig fanget mig. Meget mere end det humoristiske, som romanen også er kendt for at være,« siger Ida Gard.
Annonce

Stærke kvinder

Foruden Ida Gard tæller koncerten navne som Kirstine Stubbe Teglbjærg, dansksproget sanskriver og lydmager, hvis musik svæver i spændingsfeltet mellem skønhed og støj med poetiske tekster.
Det randrusianske publikum får også lejlighed til at opleve Ida Webøe solo - en moderne troubadour med en fortid i bandet Boho Dancer og sanger og guitarist Sara Lewis, der er godt på vej til at performe sin musikalske karriere.
Femte kvinde i rækken er Nana Jacobi, der har gjort sig gældende på såvel musikscenen som debatscenen. Det er også hende, der sammen med Kirstine Stubbe teglbjærg og forfatteren og musikformidleren Anya Mathilde Poulsen har skruet Hun Solo-konceptet sammen.
Koncert med de fem artister:
Ida Gard.
Nana Jacobi.
Kirstine Stubbe teglbjærg.
Ida Wenøe.
Sara Lewis.
Fredag 18. nov. kl. 21.
Turbinen, Værket, Randers.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce