Annonce
Randers FC

Fem påstande til Thomasberg før pokalbrag: - Det kommer til at tippe til vores fordel

Thomas Thomasberg ser pokalturneringen som en bedre vej ud i Europa, men det kræver i første omgang, at AGF bliver besejret over to kampe, men det har Randers FC over længere tid også bevist, at de kan, fortæller cheftræneren. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Randers Amtsavis har stillet Thomas Thomasberg fem påstande før pokaldysten mod AGF. Få cheftrænerens syn på vejen til Europa, pokalfinale, boldomgang, resultatstimer og dygtige angribere her.

Fodbold: Medaljer, titel og håneret.

Lokalbragene mellem Randers FC og AGF får ekstra krydderi frem mod sommerferien, når de to hold skal krydse klinger fire gange. To møder i mesterskabsspillet. To i pokalturneringens semifinaler.

Torsdag aften gælder det pokaldysten, og i den anledning har Randers Amtsavis forholdt Thomas Thomasberg til fem påstande om de kommende rivalopgør.

1 Vejen til Europa

Pokalturneringen er Randers FC's bedste mulighed for at komme i Europa?

- Umiddelbart ja. Der er det "kun" to hold, vi skal besejre. Med det resultat vi fik i ligaen i første kamp mod FC København, ser det lige nu ud til, at vi der får brug for, at femtepladsen giver adgang til Europa. Det kræver, at pokalvinderen slutter i top fire i ligaen, og så skal man stadig vinde en playoffkamp (mod vinderen af kvalifikationsspillet, red.).

2 Bedre på bolden

Randers FC er bedre end AGF med bolden?

- Ja, men det afhænger også lidt af, hvad det vil sige at være bedre med bolden. Er det at have 200 afleveringer eller være direkte og skabe et stort antal chancer? Jeg tror rent faktisk, at vi har været bedre end AGF på begge parametre, men det ville jeg gerne have byttet for at have seks point mere, som de jo har.

- Som udgangspunkt har vi et lidt mere boldsikkert, teknisk stærkt hold, selvom de selvfølgelig også har spillere, som er fine på bolden. Men det handler om, at du finder en spillestil, som giver så mange point som muligt, og der har AGF fået flere end os.

3 Imponerende AGF'er

Alhaji Kamara er den bedste angriber i de to holds trupper?

- Det er meget, meget tæt. Jeg er meget imponeret over det, som Patrick Mortensen laver. Han har sindssyg stor betydning for AGF - både på målkontoen og andre parametre i forhold til, hvordan deres spil hænger sammen.

- Kamara har nogle af de samme ting for os. Han kan også holde fast i spillet og lægge et godt første pres. De er begge stærke mentalt og har en del lighedspunkter, selvom Kamara måske er endnu mere boksspiller.

4 Stimen fortsætter

Randers FC's stime på 14 ubesejrede kampe mod AGF slutter denne sæson?

- Jeg tror absolut på, at det også bliver til 15. Sandsynligheden for, at det slutter, er der selvfølgelig, når vi skal møde dem fire gange i kampe, som ser helt lige ud. Det er jo nærmest som at slå plat eller krone.

- Men det er ikke kun held og tilfældigheder. Det viser stor mental styrke, at vi er nået op på sådan et helt ubeskriveligt antal mod en modstander, som på papiret burde være bedre end os. Så jeg tror og håber på, at det også bliver til 18 ubesejrede kampe.

5 Godt udgangspunkt

Randers FC spiller pokalfinale Kristi himmelfartsdag?

- Ja. Jeg tror på, at det kommer til at tippe til vores fordel. Især når det skal afgøres over to kampe.

- Vi har over 14 kampe formået at vise, at vi har styrken til i hvert fald undgå at tabe til dem, og samtidig har vi haft en fantastisk evne til at få de små ting over på vores side. Det kan være dødbolde eller noget i spillet ude på banen. Så vi har flere gange bevist, at vi på dagen er bedre end dem, og det håber jeg også, at vi kan torsdag.

- Vi skal have et godt udgangspunkt og gerne have et mål eller to med derfra, men vi skal nok regne med, at det først er i kamp to i Randers, at det bliver afgjort, og der kan ét mål afgøre, hvem der kommer i finalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce