Annonce
Kultur

Feriecamp vender tilbage med gratis glæder for alle

De mange deltagere overnatter i telt den uge, som fericampen varer. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Randers Kommune er endnu engang vært for den årlige feriecamp for socialt udsatte. Landsforeningen af Væresteder opfordrer alle interesserede til at kigge forbi pladsen, hvor der er forskellige arrangementer, musik og god stemning.

Randers: At komme på ferie er bestemt ikke nogen selvfølge for alle mennesker, og især socialt udsatte og deres børn må nøjes med at drømme om en uge væk fra hverdagens trummerum.

Derfor arrangerer Landsforeningen af Væresteder årligt Feriecamp for socialt udsatte, og igen i år sker det i samarbejde med Randers Kommune, der udover at støtte med 500.000 kroner også stiller Langvang Idrætscenter til rådighed.

Feriecampen er en helt særlig uge, hvor omkring 1700 socialt udsatte mennesker fra hele landet har mulighed for at slappe af og deltage i et hav af forskellige arrangementer. Både enlige og familier med børn deltager i feriecampen, og fælles for dem er, at de til dagligt kommer på et værested og kæmper med problemer som hjemløshed eller misbrug.

- Vores erfaringer er, at flere feriedeltagere sætter forbruget af rusmidler ned, og at nogen vender hjem med mod på både job og uddannelse, fortæller Cliff Kaltoft, sekretariatschef for Landsforeningen af Væresteder i en pressemeddelelse.

Markedspladsen på feriecampen er åben for udefrakommende gæster, og Cliff Kaltoft fortæller, at de besøgende udefra betyder meget for feriegæsterne. Borgmester Torben Hansen (S) opfordrer derfor alle interesserede i at besøge feriecampen.

- Feriecampen handler om fællesskab. Jeg håber, at mange har lyst til at være med og lægge vejen forbi Langvang i uge 28. Her kan man både være med i hygge, gå forbi boder og være med til flere små begivenheder, ligesom der også er større arrangementer. Det bliver en rigtig fin sommeruge, hvor mennesker kan mødes. Vi skal værne om vores fællesskab med plads til alle, siger Torben Hansen.

Annonce

Arrangementer for enhver smag

Hvis man gerne vil have familien med på en udflugt til feriecampen ved Langvang, så er der nok at lokke med. Ud over en generel god stemning på markedspladsen med musik, gøglere og boder, så er der også flere gratis events og besøg af et par kendisser.

Blandt andet slår den populære hitmager Bro vejen forbi onsdag 10. juli klokken 19.30. Fredag 12. juli kan man desuden opleve youtubefænomenet Rasmus Brohave, der giver et foredrag fra klokken 15.00. Feriecampens sidste dag byder også på et stort brandmandsshow lørdag 13. juli.

Ligesom resten af feriecampens begivenheder, er de tre arrangementer aldeles gratis, og Landsforeningen af Væresteder håber på stor deltagelse fra borgerne i Randers og omegn. Feriecampen finder sted ved Langvang Idrætscenter, der ligger på Mariagervej 180 lige op til naturområdet Nordre Fælled.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce