Annonce
Østjylland

Feriecenter går i udvidelsestanker

Åhaven i Bønnerup ønsker at udvide med hytter og et wellnessområde for at kunne flere tiltrække turister - også uden for sommerperioden. Foto: Åhaven

Ferie- og eventstedet Åhaven i Bønnerup har fået tilladelse til at arbejde videre med en ønsket udvidelse med hytter og wellnessområde.

Bønnerup: Måske bliver der i fremtiden flere og bedre overnatningsmuligheder for de turister, der ønsker at holde ferie i Bønnerup. I hvert fald tog kommunalbestyrelsen på dens møde 10. april beslutning om, at der kan arbejdes videre med udvidelse af overnatningstilbuddet Åhaven.

Åhaven, der ligger i den gamle børnehave på Åvej, er et event- og overnatningstilbud, hvor der er plads til 50 mennesker, hvoraf 30 kan overnatte. Den gamle børnehave blev i 2016 solgt i udbud og købt af firmaet Sea BnB, som Jim Vang Johanson og Knud Erik Anderson står bag. De renoverede bygningen og åbnede for turister.

- Der har været stor efterspørgsel på Åhaven. Konceptet er en stort sommerhus, som man kan leje til en familieweekend eller et bryllup eller en anden stor fest, hvor man ikke bare skal være der fra klokken 18 til klokken 24 men har mulighed for at overnatte og få noget mere hygge ud af det, siger Jim Vang Johanson.

Oplægget fra Sea BnB, som blev fremlagt på kommunalbestyrelsesmødet, indeholder et ønske om at udbygge Åhaven med hytter og et wellnessområde. Sidstnævnte begrundes i oplægget med, at Bønnerup Strand i november måned ikke er "Copacabana" med sol og sommer.

- Vi kan mærke, at der er stor efterspørgsel på en swimmingpool. Mange af de store sommerhuse har en pool, og vi kan ikke konkurrere med dem i vinterperioden, hvis vi ikke kan tilbyde det samme, siger Jim Vang Johanson.

Tanken er, at wellnessområdet, som skal etableres i en tilbygning, foruden swimmingpool skal indeholde spabad og sauna.

- Det skal ikke være nogen kæmpestor pool, men der skal være mulighed for, at børnene kan bade og forældrene slappe af imens, for børnene har meget at skulle have sagt, når der vælges ferie, siger Jim Vang Johanson.

Åhaven ferie- og eventudlejning ligger i den tidliger børnehave i Bønnerup, som er istandsat og har plads til 50 gæster - heraf 30 overnattende. Foto: Åhaven

Ønsker en hytteby

I oplægget fra Sea BnB er det ønsket at bygge mellem 15 og 20 hytter af høj kvalitet, som har plads til minimum fire personer. Hytterne skal placeres rundt på det 4813 kvadratmeter store areal med belyste gangstier og legeområder inde mellem hytterne.

- Vi vil gerne lave det til en hyggelig hytteby, og målgruppen er den samme som nu, nemlig familier, siger Jim Vang Johanson.

Etableringen af hytter og wellnessområde kræver en ændring af lokalplanen og eventuelt et kommuneplantillæg, og der blev på kommunalbestyrelsesmødet givet grønt lys for, at arbejdet med dette kunne sættes i gang. Næste skridt er, at Sea BnB skal i gang med at udarbejde udkast til disse, og derefter skal det i miljø- og teknikudvalget, økonomiudvalget og tilbage til kommunalbestyrelsen.

- Nu skal vi i gang med at lave oplæg, så det er jo ikke noget, der står færdigt med det samme - det er en længere proces, hvor det første skridt er, at vi får de nødvendige tilladelser, siger Jim Vang Johanson.

Han er dog ikke bekymret for, at forslaget om at udvide med hytter og wellnessområde vil møde modstand fra beboerne i området.

- Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra naboerne. De synes, at det er fint, der sker noget, og mange har også en kærlighed til huset, fordi det har været børnehave, siger han og fortsætter:

- Og butikkerne i området kan jo også mærke, at der er liv her.

Annonce

Økonomisk udfordring

Men en ting er tilladelser og en eventuel modstand fra naboerne. Noget andet er de finansielle udfordringer i forbindelse med projektet.

- Som det ser ud nu, så er der meget, der skal falde på plads. Først skal tilladelserne være i orden, og så skal finansieringen rejses, siger Jim Vang Johanson.

Hvordan udvidelsen skal finansieres er ikke besluttet, men en af mulighederne er at bygge feriecenteret langsomt op med en hytte per år og selv lave det meste af arbejdet.

- Vi er begge to handymen, og vi har selv stået for ombygningen af Åhaven, så det kan være en mulighed, siger han.

En anden mulighed er at få fat i investorer, som kan skyde penge i projektet. At låne penge til projektet i banken har Sea BnB forsøgt sig med uden held.

- Du må gerne skrive, at jeg synes, at det er for dårligt, at vi ikke kan låne penge til sådanne projekter i bankerne, fordi det foregår herude på landet, siger Jim Vang Johanson.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce