Annonce
Randers

Feriepenge brændt af i ferien: Randrusianerne shoppede mere og dyrere

Byen var den sidste weekend i efterårsferien fuld af liv. Foto: Lars Rasborg
De udbetalte feriepenge har været godt nyt for de lokale midtby-butikker, der har fået en tiltrængt kapitalindsprøjtning.

Randers: Gågaden myldrede den sidste weekend i efterårsferien med shoppelystne mænd og kvinder med armene fulde af indkøbsposer.

Weekenden satte dermed et vellykket punktum i en særdeles travl ferieuge, hvor man i flere butikker tydeligt kunne mærke, at kunderne ikke blot havde fri og dermed god tid til at shoppe, men også havde fået flere penge mellem hænderne.

- Vi kan helt tydeligt se en ekstra omsætning, efter folk har fået feriepengene udbetalt. Vi oplever, at kunderne går efter dyrere udstyr, end de ellers ville vælge. Vi har blandt andet solgt væsentligt flere dyre headsets, end vi plejer. Altså nogle, der koster et par tusinde kroner stykket, lød det fra Lars Brøndsted, der er butikskonsulent hos YouSee.

Annonce
Hos YouSee oplever butikskonsulent Lars Brøndsted, at kunderne er begyndt at vælge dyrere elektronik, efter feriepengene er blevet udbetalt. Foto: Lars Rasborg

- Der var også overraskende mange, der fredag valgte at skrive sig op til den nye iPhone 12 - det er det helt rigtige tidspunkt, Apple har valgt at lancere den telefon på, tilføjede han med et smil.

Længere boner

Hos Intersport i Brødregade kan butikschef Iben Larsen også tydeligt mærke, at feriepengene er kommet i omløb. I modsætning til YouSee, vælger hendes kunder ikke nødvendigvis dyrere varer, end de ellers ville gøre, til gengæld er bonerne blevet længere - og der er kommet flere af dem.

Iben Larsen har den seneste tid haft ekstra travlt med at lange sportstøj og -udstyr over disken hos Intersport i Brødregade. Foto: Lars Rasborg

- Vi kan sagtens mærke det. Kundestrømmen er blevet større, og flere af kunderne taler om netop feriepengene, mens de shopper, fortæller hun og tilføjer:

- Udover, at vi har flere kunder, oplever vi også en tendens til, at hver kunde køber mere. Altså bonerne er ganske enkelt blevet længere, efter feriepengene blev frigivet.

I tøjbutikken Nørrebro beretter indehaver Eva Kristensen også om både flere kunder og større køb.

Eva Kristensen, der er indehaver af butikken Nørrebro, har haft rigtig mange kunder, der var på udkig efter en ny vinterjakke. Foto: Lars Rasborg

- Pengene kommer på et godt tidspunkt for os, for det er samtidig med, at det begynder at blive køligere, og flere begynder overveje, om de skal ud og have en ny vinterjakke og andet vintertøj, smiler hun.

Annonce

En god coronatid

Eva Kristensen fortæller også, at det faktisk er gået ganske godt med hendes forretning i hele corona-perioden.


Vi kan helt tydeligt se en ekstra omsætning, efter folk har fået feriepengene udbetalt. Vi oplever, at kunderne går efter dyrere udstyr, end de ellers ville vælge. Vi har blandt andet solgt væsentligt flere dyre headsets, end vi plejer. Altså nogle, der koster et par tusinde kroner stykket.

Lars Brøndsted, butikskonsulent hos YouSee


- Vi har haft meget at lave siden foråret. Jeg tror, det skyldes, at folk ikke har kunnet komme ud og rejse, men i stedet har brugt deres penge herhjemme. Dels er randrusianerne gode til at støtte lokalt, men vi har faktisk også haft en del kunder fra Sjælland, som har holdt ferie i Jylland i stedet for at rejse til udlandet, fortæller hun.

Hos C & C Isenkram jubler indehaver Flemming Bødker også over en øget omsætning og flere kunder både på netbutikken og i den fysiske butik i midtbyen.

Flemming Bødker, der er indehaver af C & C Isenkram, oplever også flere kunder og øget omsætning. Foto: Lars Rasborg

- Måske er det coronavirussen, der får folk til at vælge onlinehandel og shopping under åben himmel i midtbyen frem for at tage i et center. Måske er det vores nye placering, der får flere kunder til at få øje på os. Eller måske er det de udbetalte feriepenge, der er skyld i væksten. Jeg ved det ikke, men jeg kan i hvert fald konstatere, at vi har flere kunder og øget omsætning - så jeg er glad, fortæller han.

- Det sidste stykke tid har der helt tydeligt også været flere mennesker i se i bybilledet end der plejer, og det er skønt, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce