Annonce
Randers

Festarrangører glæder sig over fremrykket genåbning: Men festerne lader vente på sig

Selv om regeringen allerede fra 6. maj hæver det indendørs forsamlingsloft til 25, forventer indehaverne af selskabslokaler ikke nogen øjeblikkelig effekt. Forårets fester er nemlig aflyst, og det tager tid at arrangere nye. Tegning: Jens Nex
Hverken hos Kristrup Selskabslokaler eller på Fjordgården vil tilladelsen til at forsamles flere indendøre få nævneværdig effekt før i sensommeren. Forårets og forsommerens fester er nemlig aflyst, og man arrangerer ikke en større fest med kort varsel.

Randers: Er du frisk på en rask lille genåbningsfejring, eller kan du nå at samle familien til din nært forestående fødselsdag, så står Oliver Flintsø klar med både lokaler og masser af forslag til, hvordan arrangementet kan skrues sammen, herunder menuen.

Fra 6. maj hæves forsamlingsloftet indendørs til 25 personer, fra 21. maj til 50 personer og fra 11. juni til 100.

- Vi har stort set udelukkende ledige datoer i den periode, så man skal være mere end velkommen til at ringe, lyder det fra Oliver Flintsø, der driver Kristrup Selskabslokaler.

Annonce

Han hilser aftalen om genåbningen velkommen, selv om han ikke forventer umiddelbart at nyde godt af den.

- Men alene det, at vi nu har nogle datoer, man kan planlægge efter, er fint. Festerne i foråret og forsommeren er jo aflyst, og fester er noget, man typisk bruger måneder på at planlægge, siger Oliver Flintsø, som derfor ikke regner med at få gavn af de første løft af forsamlingsloftet.

Efter 1. august

Først efter 1. august, når forsamlingsloftet efter planen helt afskaffes, regner han med igen at få gang i sin forretning.

- Men jeg har jo et stort økonomisk efterslæb, da jeg har været helt uden omsætning i et halv år nu. Og da folk nok vil agere forsigtigt i nogen tid endnu - man ved jo ikke, hvordan det hele udvikler sig - så tror jeg ikke på, at tingene for os vil være helt normaliseret før næste forår, siger Oliver Flintsø.

Også på Fjordgården, som også normalt arrangerer masser af fester i egne selskabslokaler, hilser man den nye aftale om genåbning velkommen uden at få det store udbytte af den her og nu.  Men restauratør på Fjordgården René Mikkelsen tror dog på, at han allerede fra på onsdag den 21. april vil kunne mærke en smule positiv effekt af den fremrykkede genåbning.

Annonce

Mere takeaway

Modsat sin kollega i Kristrup sælger han - også i normale tider - mad ud af huset.


Men jeg har jo et stort økonomisk efterslæb, da jeg har været helt uden omsætning i et halv år nu. Og da folk nok vil agere forsigtigt i nogen tid endnu - man ved jo ikke, hvordan det hele udvikler sig - så tror jeg ikke på, at tingene for os vil være helt normaliseret før næste forår.

Oliver Flintsø, Kristrup Selskabslokaler


- Jeg forventer ikke nødvendigvis at få flere ordrer ind, men jeg kunne da forestille mig, at man nu, hvor man må samles flere, bestiller lidt flere kuverter, siger René Mikkelsen.

Både Oliver Flintsø og René Mikkelsen glæder sig over, at der nu langsomt kommer mere gang i tingene, og selv om det seneste år økonomisk set har været udfordrende, så erklærer de begge, at de nok skal overleve.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce