Annonce
Randers

Festen slutter bogstaveligt talt med et brag

Nu er det sidste chance, hvis man vil deltage i festlighederne i Randers Ugen, der slutter i aften med regatta og fyrværkeri. Men dagen er fuld af sjove oplevelser for hele familien.

Randers Ugen slutter med manér - og masser af aktiviteter på, ved og i vandet. I Havnegadeboksen kan man blandt andet få mere at vide om planerne for udviklingen af Byen til Vandet. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Randers: Randers Ugen slutter ved midnatstid, men inden da er der mange oplevelser på programmet, der i dag især handler om vandet.

Men dagen byder også på brætspilscafé på Erik Menveds Plads, banko ved Sct. Peders Kirke, masser af udstillinger, musik og teater.

Her er avisens fem anbefalinger til en hyggelig afslutning på Randers Ugen:

1Havnedag med tryk på

Klokken 9.30 åbner Havnedagen officielt. Dagen igennem vil der være masser af aktiviteter på, i og ved vandet i havnen. Her kan man også besøge Havnegadeboksen og få mere at vide om planerne for, hvordan byen og vandet kan forenes.

På programmet for Havnedagen er blandt andet Åbent skib hos Marinehjemmeværnet, jollesejlads, svømning samt sejlads med hjuldamperen Svanen. På kajen vil der være mange forskellige udstillinger og aktiviteter.

2Geocaching for hele familien

Klokken ti er Memphis Mansion rammen om et arrangement, hvor både nybegyndere og øvede indenfor geocaching kan få lov at udfolde sig.

Geocaching er en sport for hele familien, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager eller en smartphone kan finde "skatte" i Danmark, ja faktisk over hele verden.

Det er en rigtig god anledning til at komme ud i naturen og få lidt motion. Det er samtidig et spændingsmoment (især måske for børnene), om de nu kan finde cachen, og se hvad der gemmer sig i den. Geocaching er for alle aldre og kræver ingen særlige forudsætninger.

Der vil være geocachere til stede hele dagen, der kan hjælpe med at komme i gang og som kan svare på spørgsmål. Der er udlagt geocaches på pladsen og man kan låne gps'er, så man selv kan prøve geocaching.

3Folkefest ved roklubben

Klokken 14 er der mulighed for at være med til den årlige folkefest ved Randers Roklub. Det sker broen ved roklubben som omdrejningspunkt. Her vil der blandt andet andet være konkurrence i 500 meter sprint i romaskine, hvor alle kan deltage.

Klubmesterskab i inriggerroning over 1.000 meter. Eftermiddagen afsluttes med kanindåb af nye medlemmer i roklubben.

Om aftenen kommer Polles New Orleans Jazz Band og spiller en omgang forrygende svingende jazz.

4Havefest ved ambassaden

Gården ved Kaosambassaden er fra klokken 16 rammen om en uhøjtidelig havefest, hvor alle der har lyst kan være med. Programmet byder på masser af livemusik i forskellige genrer, og der vil være udstillinger rundt om i gården.

Blandt andet vil der være en fotoudstilling om ti år med Kaosambassaden.

5 Den flotte finale

Når mørket falder på, vil havnen i Randers blive fyldt med et væld af lys, når både sejler regatta. den gamle slæbebåd Jens Ove vil sejle forrest, og herfra vil der lyde glade jazztoner fra bandet "Big Butter".

Regattaen begynder klokken 21, og efter et par timer vil der blive ekstra meget lys, når det store festfyrværkeri går i gang som afslutning på dette års festuge. Det sker klokken 23.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Den sidste fuldtræffer ramte desværre vandflasken: Sagt efter top 6-dramaet i Randers

Randers FC For abonnenter

Wingback imponerede i Randers FC-skuffelse: Karakterer fra opgøret mod Lyngby

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Favrskov er på vej ud af bunden af smitteskalaen

Annonce