Annonce
Østjylland

Festivalgæst: »Der er så dejligt på Sødisbakke«

Der er solgt over 800 ­festivalbilletter i forsalg, og derudover bliver der solgt en del billetter ved ­indgangen, så ­arrangementet er igen i år godt besøgt. Foto: Louise Bruun Høfler

Der er i disse dage store smil at finde hos Sødisbakkes beboere såvel som de hundredvis af besøgende, det deltager i musikfestivalen på toppen af Mariager.

Annonce

Underholdning leveret af Jacob Haugaard, gudstjeneste, teater, dans og koncert med blandt andre Kandis og Emmelie de Forest. Ja, der er sørget for noget for enhver smag ved dette års udgave af Sødisbakke Festival, som blev skudt i gang onsdag formiddag og varer til og med torsdag eftermiddag.

For Søren Sørensen fandt festivalens højdepunkt sted onsdag, da Cicilie Poulsen holdt gudstjeneste. Foto: Louise Bruun Høfler

Det lader da også til at være en god idé med de mange forskellige aktiviteter, for de hundredvis af festivaldeltagere har nemlig vidt forskellige interesser. Mens nogle nyder at give den gas på dansegulvet, er der andre, der hellere vil bruge tiden på en sludder med festivalens konferencier, Jacob Haugaard. Én af de sidstnævnte er Åse Bodeholt, som onsdag besøgte Sødisbakke sammen med Aktivitetshuset Skriversvej fra Viborg:

Åse Bodeholt har flere år i træk deltaget i festivalen, og for hende er Jacob Haugaards besøg det bedste. Foto: Louise Bruun Høfler

»Der er så dejligt på Sødisbakke. Det er derfor, jeg bliver ved med at deltage i festivalen år efter år. Det allerbedste er dog, at jeg kan snakke med Jacob Haugaard. Det er altid det, jeg glæder mig mest til,« fastslår hun.

For én af Sødisbakkes faste beboere, Søren Lassen Sørensen, fandt festivalens højdepunkt derimod sted onsdag kort før middag, hvor den lokale præst Cicilie Poulsen inviterede til gudstjeneste i et telt på festivalpladsen. Søren Lassen Sørensen har nemlig altid elsket at gå i kirke, og hver eneste søndag sidder han klar ved radioen for at lytte med på gudstjenesterne, så at opleve en gudstjeneste ved hans hjem på Sødisbakke vakte stor begejstring.

»Det var en rigtig god gudstjeneste,« smiler han.

Præsten, Cicilie Poulsen, nød heldigvis også at prædike for Søren og de andre fremmødte, og hun havde i dagens anledning valgt et helt særligt tema: Den barmhjertige samaritaner.

»Det er en fortælling, der handler om, at vi skal være gode ved hinanden, og det ved jeg, at der også er meget fokus på her på Sødisbakke,« forklarer hun.

Det er første gang, at Sødisbakke Festival indebærer en gudstjeneste, men det bliver formentlig ikke sidste gang. Fremover kommer Cicilie Poulsen nemlig til at få sin faste gang på stedet.

»Planen er, at jeg skal holde gudstjeneste på Sødisbakke cirka seks gange om året, og at jeg derudover skal besøge stedet en gang om ugen,« fortæller hun og tilføjer, at besøgene kommer til at byde på lidt af hvert:

»På nogle afdelinger kan jeg holde en lille andagt eller fortælle et eventyr. Andre steder er der brug for, at jeg tager dybe samtaler med beboerne eller de pårørende, eller måske bare er til stede og sidder sammen med en given beboer for at vise, at han eller hun ikke er alene,« forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Annonce