Annonce
Randers

FGU Østjylland genovervejer fyringstrussel for at drikke sodavand

Genrefoto: Ronalds Stikans/Panthermedia/Ritzau Scanpix
FGU Østjylland har tidligere meldt ud, at det er fyringsgrund for underviserne at drikke sodavand sammen med madpakken. En sanktion, som direktøren nu betegner som "ude af proportioner".

RANDERS: Den store uddannelsesinstitution Forberedende Grunduddanelse Østjylland har over for medarbejderne slået fast, at det i gentagelsestilfælde er fyringsgrund, hvis de drikker sodavand til deres frokost. En trussel, der er faldet flere fagforeninger for brystet - og som direktør Kim Kabat allerede har erkendt en "ude af proportioner".

- At true med fyringer for at drikke en sodavand var "en klar fejl", skriver han i et notat, hvor han også sætter spørgsmålet på institutionens samarbejdsudvalgsmøde 17. januar.

Argumentet for forbuddet er, at sodavand er i strid med FGU Østjyllands sundhedspolitik.

Annonce
At true med fyringer for at drikke en sodavand var "en klar fejl".

Kim Kabat, direktør for Forberedende Grunduddannelse Østjylland (FGU)

Fagforeninger: fyringstrussel er ikke i orden

Et argument, som formanden for fagforeningen Uddannelsesforbundet, der organiserer lærere på FGU Østjylland, sådan set godt kan forstå.

- På den ene side mener jeg ikke, at det er noget, ledelsen skal blande sig i - men på den anden side er det i orden gerne at ville bibringe eleverne gode kostvaner.

Til gengæld er hun ikke i tvivl om, at det ikke duer at true med fyresedler, hvis forbuddet ikke bliver overholdt.

- At fyre nogen for at drikke et par sodavand er ikke i orden. Og jeg mener også det er meget voldsomt allerede at melde ud, at der kan være fyringer i farvandet. Vent dog lige lidt og se, om der overhovedet er et problem!

Thomas Andreasen fra Danmarks Lærerforening vurderer, at et sodavandsforbud for FGU-personalet er et voldsomt indgreb, men siger samtidig, at det kan være meget fornuftigt som led i en sundhedspolitik.

- Men at true med fyringer er helt ude af proportioner, siger han.

Hverken Danmarks Lærerforening eller Uddannelsesforbundet har hørt om tilsvarende sager tidligere.

FGU Østjylland

FGU Østjylland er et uddannelsestilbud til unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, og som heller ikke er i beskæftigelse.

Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) skal klæde de unge på til at begynde en ungdomsuddannelse eller et job via individuelle forløb.

FGU består af tre linjer; almengrunduddannelse (AGU), produktionsgrunduddannelse (PGU) og erhvervsgrunduddannelse (EGU).

FGU Østjylland dækker Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner. FGU startede op pr. 1.august 2019 med 130 medarbejdere, som først og fremmest var hentet på de ”gamle” produktionsskoler og VUC.

Det var "en klar fejl", at FGU Østjylland koblede sit forbud mod sodavand sammen med fyringstrusler, medgiver direktør for den store uddannelsesinstitution, Kim Kabat. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

3 ting vi lærte af forårets første kamp: Indskiftere banker på

Annonce