Annonce
Randers

Fie er studerende, mor til to og en vaskeægte fattigrøv: Nu indtager hun hitlisterne med ny mad-app

Fie Fabricius Winthers madblog er på kort tid blevet en bragende succes. På opfordring fra læserne har hun nu investeret i en app. Foto: Annelene Petersen

Sidste år startede 22-årige Fie Fabricius Winther bloggen "Mad for fattigrøve", som på kort tid blev en bragende succes. Nu har hun, på opfordring fra sine læsere, lavet en tilhørende app, som på få dage er blevet en af landets mest populære.

Randers: Fie Fabricius Winther har aldrig haft mange penge mellem hænderne. Hverken da hun voksede op i det, hun selv betegner som en socialt udsat familie, eller i dag, hvor hun kæmper for at få SU'en til at slå til i en familie, der består hende selv, hendes mand og deres to små børn.

I et forsøg på at få mere luft i budgettet begyndte Fie for et par år siden at lægge stramme madplaner for familien. Madplaner, der sikrer, at familien hver dag får et sundt og nærende måltid, og at pengene ikke løber op inden månedens udgang. I marts 2017 besluttede hun at dele sine ugentlige madplaner med andre, der måtte være i samme situation som hende selv. Så hun oprettede bloggen "Mad for fattigrøve". En blog, der på ingen tid er blevet en bragende succes.

I dag, godt et år senere, bliver bloggen fulgt af knap 80.000 mennesker. Derudover er der knap 50.000, der følger, deler og kommenterer Fies opskrifter på Facebook. Og efter opfordring fra sine læsere har hun nu udvidet repertoiret med en app.

- App'en adskiller sig fra bloggen på den måde, at den er uden personlige blogindlæg og en masse tekst. Den fungerer som et praktisk værktøj med madplaner til både singler og familier, sparetips og opskrifter med tilhørende indkøbslister, hvor man løbende kan afkrydse de varer, man har lagt i indkøbskurven, fortæller Fie Fabricius Winther, som er overvældet over, hvor godt danskerne har taget imod den nye app, som trods en pris på 49 kroner allerede er downloadet 850 gange og strøget direkte ind på App Stores top tre over de mest populære apps.

- Jeg er så overrasket over, at den er blevet taget så godt imod, og ikke mindst at så mange mennesker, der i en hverdag, hvor der skal spares, er villige til at give 49 kroner for min app, fastslår hun.

Annonce

Drømmer om at leve af bloggen

Selv om Fie Fabricius Winther med salget af den nye app er begyndt at tjene lidt på sit arbejde med "Mad for fattigrøve", er det bestemt ikke noget, hun kan leve af.

- Jeg er i dén grad stadig en fattigrøv. Indtjeningen fra app'en giver da min lille familie en smule ekstra lommepenge, men størstedelen af pengene går til at dække det beløb, jeg har betalt for at få et firma til at udarbejde appen, forklarer hun.

Fie håber dog, at appen og den fortsat øgede interesse for hendes blog på sigt vil føre lidt ekstra penge med sig. Drømmen er nemlig at komme til at leve af det.

- Min blog vokser fortsat, og jeg har mange flere planer for den. Blandt andet vil jeg gerne hyre gæstebloggere, som eksempelvis kan byde ind med veganske madplaner, fortæller hun og fortsætter:

- Så jeg håber da, at der i takt med, at bloggen og appen vokser, vil komme flere interesserede annoncører, og jeg dermed engang ude i fremtiden vil kunne leve af det, jeg brænder for, nemlig "Mad for fattigrøve".

Indtil videre er det dog på hobby-niveau. En tidskrævende en af slagsen, vel at mærke. Fie bruger mange timer om dagen på arbejdet med sin blog.

- Jeg ville virkelig elske at bruge al min tid på bloggen. Men som det er nu, er jeg nødt til at have noget andet ved siden af. Lige nu er jeg i gang med HF, og derefter har jeg planer om at tage en administrationsbachelor på VIA University College, fortæller hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold For abonnenter

Overblik og reaktioner: Vivild og Vorup styrer mod gyserkamp i sidste spillerunde

Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce