Annonce
Randers

Fies populære blog giver luft i madbudgettet

På bloggen deler hun madplaner og opskrifter, der er billige at købe ind til, og som henvender sig til folk på et stramt budget. Foto: Annelene Petersen

22-årige Fie Fabricius Winther står bag bloggen 'Mad for fattigrøve', hvor hun med én ugeplan ad gangen gør madlavningen nemmere og billigere for familier med få penge.

Randers: I et smalt køkken står Fie Fabricius Winther og skifter mellem at rive squash ved køkkenbordet og sautere løg over komfuret. Hun arbejder hurtigt og koncentreret men også med et stort smil. Grøntsagerne skal fyldes i en squashtærte, som hun senere fotograferer og lægger op på sin madblog.

- Er du lidt af en fattigrøv, som jeg selv, så kan jeg glæde dig med, at der er håb forude!

Sådan præsenterer 22-årige Fie Fabricius Winther bloggen 'Mad for fattigrøve'. Her deler hun madplaner og opskrifter, der er billige at købe ind til, og som henvender sig til folk på et stramt budget.

Der er egentlig en meget enkel grund til, at hun blogger: Hun vil gerne gøre en forskel i andres liv og hjælpe, hvor hun kan. Og noget af det, hun er blevet god til efterhånden, er at planlægge måltider til billige penge.

Foto: Annelene Petersen

Det gør mig rigtig glad at læse, at jeg hjælper andre. Jeg ved, hvor pokkers svært det er at få det hele til at hænge sammen, når man har en travl hverdag og samtidig er nødt til at vende hver en øre.

Fie Fabricius Winther

Fies blog

Hvis du er blevet nysgerrig på at prøve Fie Fabricius Winthers blog, så findes den på www.madforfattigroeve.dk.Squashtærten, som hun laver på Amtsavisens billeder, findes i indlægget fra den 16. januar.

Fie Fabricius Winters blog har over 33.000 følgere på Facebook. Foto: Annelene Petersen

Kastede sig ud i det

Til hverdag bor hun i Randers med sin mand og deres to små børn. Hun læser finansøkonomi med speciale i forsikringer, og han studerer til at blive datatekniker. De er begge på SU og kender udmærket til udfordringen i at spise ordentligt på budget - som fattigrøve, som hun selv kalder det.

Men en dag besluttede Fie Fabricius Winther sig for at spare penge på madbudgettet. Hun begyndte at handle stort ind én gang om ugen og bladrede tilbudsaviser igennem for at lave billige madplaner. Det krævede dog, at hun også kastede sig ud i at lave opskrifter.

- Jeg vidste ikke noget om at lave mad, da jeg startede bloggen. Så jeg besluttede mig for at lære det selv med hjælp fra internettet. Og så har jeg også ringet til min bedstemor et par gange for at få nogle tips, indrømmer Fie Fabricius Winther grinende.

I dag er hendes faste indkøbsdag søndag, hvor hun handler ind til hele ugens aftensmåltider. Hendes madplan til to voksne og to børn bliver delt med læserne, og derudover laver hun en madplan for singler, da de også bliver efterspurgt.

Fælles for madplanerne er, at torsdag er "rugbrødsdag", søndag er "restedag", og at alle indkøb kan ordnes i Rema 1000 for at spare tid.

Foto: Annelene Petersen
Det er otte måneder siden, hun startede bloggen, og på den tid har mange fået øjnene op for hendes budskab om, at mad ikke behøver at være dyr for at være lækker. Foto: Annelene Petersen

Over 33.000 følgere

Det er otte måneder siden, hun startede bloggen, og på den tid har mange fået øjnene op for hendes budskab om, at mad ikke behøver at være dyrt for at være lækkert.

Hendes Facebook-side, hvor hun deler nye indlæg fra bloggen, har i skrivende stund 33.438 følgere, som deler og kommenterer hendes opslag eller "tagger" deres venner på opskrifter, de gerne vil prøve.

- Nogle har skrevet til mig personligt og sagt, at jeg har reddet deres budget og givet dem råd til at købe det, de drømmer om, fortæller den glade og stolte blogger.

Ved siden af sin hverdag som studerende, hustru og mor bruger Fie Fabricius Winther med glæde seks-syv timer om ugen på at skrive blogindlæg, for det er det hele værd:

- Det gør mig rigtig glad at læse, at jeg hjælper andre. Jeg ved, hvor pokkers svært det er at få det hele til at hænge sammen, når man har en travl hverdag og samtidig er nødt til at vende hver en øre.

Hun fortsætter med at drive bloggen, så længe det bliver ved med at give mening, og hun drømmer også om at samle de bedste tips og opskrifter i en bog.

Foto: Annelene Petersen
Hendes madplaner for to voksne og to børn bliver delt med læserne hver uge, og derudover laver hun en madplan for singler, da de også bliver efterspurgt. Foto: Annelene Petersen
Fælles for madplanerne er, at torsdag er ?rugbrødsdag?, søndag er ?restedag? og at alle indkøb kan ordnes i Rema 1000 for at spare tid. Foto: Annelene Petersen
Hun arbejder på bloggen i seks-syv timer om ugen, og det er al tiden værd, når læserne kan bruge hendes erfaring og gode råd. Foto: Annelene Petersen
Hun drømmer om at samle bloggens bedste tips og opskrifter i en bog. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce