Annonce
Randers

Fik adgang til dybt personlige oplysninger efter 'tåbelig parkering'

Alan Murphy fik en træls besked i forruden på sin bil, da han holdt på Thors Bakke i lørdags. Og beskeden var skrevet på et internt papir fra Østjyllands Politi med personfølsomme oplysninger. Foto: Annelene Petersen

Ét er at få et stykke papir med teksten "tåbelig parkering" stukket i klemme i vinduesviskeren, noget helt andet er, at "hilsenen" var skrevet på et internt papir fra Østjyllands Politi.

Annonce

Randers: Alan Murphy, Stevnstrup, fik en noget uheldig afslutning på en ellers hyggelig aften i Randers lørdag. Han endte med en sur hilsen i form af en seddel i bilruden fra en person, der ikke brød sig om hans måde at parkere på.

Hvad endnu værre var: Meddelelsen stod skrevet på bagsiden af et stykke papir fra Østjyllands Politi og den indeholdt personfølsomme oplysninger.

Alan Murphy havde med kæresten og deres to døtre været på restaurant Flammen og havde parkeret bilen på grus-arealet foran spisestedet på Thors Bakke. Parkeringspladsen er ikke inddelt i båse Man er nødt til at parkere på rad og række og indordne sig efter de biler, som holder der i forvejen.

- Og de biler kan jo være skiftet ud mange gange i løbet af de to timer, vi holdt parkeret der. Da vi kommer ud fra restauranten, ser jeg med det samme, at der er en seddel i forruden, og jeg når at tænke: Åh nej, havde jeg ikke fået p-skiven stillet korrekt? Men da jeg kommer tættere på, kan jeg godt se, at sedlen er for stor til at være en p-afgift. Det er et A4-ark, der er bukket sammen en enkelt gang, siger Alan Murphy.

Her kan det tydeligt ses, at forsiden af papiret er en anmeldelse, Birthe Møller Henriksen fra Druevej i Randers har foretaget til Østjyllands Politi. Hendes CPR-nummer og andre følsomme oplysninger var dermed havnet frit tilgængeligt i det offentlige rum. Her har vi dog streget oplysningerne. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Tåbelig parkering

På papiret står der, ganske enkelt: "Tåbelig parkering!".

- Da jeg vender det om, ser jeg, at det er skrevet på at stykke internt papir fra politiet. Der står Polsas, som politiets it-system hedder, på det, og det er en rapport fra en anmeldelse om et indbrud i nordbyen fra om tirsdagen. Der står både navn, adresse, og cpr-nummer på anmelderen. Og jeg tror faktisk i første omgang, at det er hende, der har sat sedlen i ruden, siger Alan Murphy.

Han finder telefonnummeret på Birthe Møller Henriksen, Druevej i Randers, som har haft indbrud og ringer til hende.

Hun benægter, at hun skulle have sat en seddel i hans bilrude, og Alan Murphy tager med det samme op til Birthe Møller Henriksen og hendes mand Jens, for at få redt trådene ud.

- Og nu tænker vi så i stedet, at det må være en politimand, der gerne ville parkere ved siden af min bil, men ikke kunne komme til det, fordi dern ikke var plads nok. Og så har han eller hun i vrede grebet det første, det bedste at skrive på, og det var så på denne anmeldelse. Det er simpelthen dårligt, at sådan noget overhovedet kan lade sig gøre, siger Alan Murphy.

Alan Murphy fik en træls besked i forruden på sin bil. Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Annonce

Sagen er meldt til - politiet

- Jeg arbejder selv med forsikringer og håndterer cpr-numre i mit arbejde. Og jeg tænker, at man vil være meget dårligt stillet som medarbejder, hvis man ikke passer bedre på personfølsomme oplysninger og personnumre, som jo er omfattet af tavshedspligt, siger Alan Murphy.

Han har ikke tænkt sig at gøre mere ved sagen, men véd, at Birthe Møller Henriksen har anmeldt sagen til politiet.

- Og det kan jeg godt forstå, hun er meget utryg ved det her. Ikke nok med, at hun og hendes mand har haft indbrud i deres hus, nu skal hun også bekymre sig over, at hendes cpr-nummer er ude i omløb i den her sag, siger han.

Birthe Møller Henriksen fortæller, at hun er nervøs, bange og også vred over, at det kan lade sig gøre, at politiet ikke har passet bedre på de sagsakter, hun optræder i.

- Jeg ringede til Østjyllands Politi søndag og bad om at få en forklaring. Det fik jeg ikke. Den unge mand i telefonen forsøgte at spise mig af med, at det kunne være, at papiret var fløjet ud ad politibilen, og at det var en anden, der havde skrevet på det. Men den undskyldning køber jeg altså ikke. Det lugter mere af, at de dækker over hinanden, synes jeg, siger Birthe Møller Henriksen.

Annonce

Politiet: Alvorlig sag

Alan Murphy tror heller ikke på, at rapportpapiret har ligget ude på parkeringspladsen, og så er der kommet en anden tilfældigt forbi og har skrevet på det.

- Nej, ikke med al den regn, der har været her. Så ville papiret være helt opblødt og ikke til at læse, siger han.

Tilbage står spørgsmålet så, hvordan et internt arbejdspapir fra Østjyllands Politi kan ende på den måde i forruden af en bil på Thors Bakke?

Hos Østjyllands Politi tager man sagen meget alvorligt.

- Vi ser med stor alvor på sagen og undrer os også over, hvordan det kan ske. Vi har sendt sagen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som vil undersøge sagen, siger Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) varetager efterforskningen af straffesager mod politipersonale og behandler og træffer afgørelse i klager over politipersonalets adfærd.

Sådan så det ud, da Alan vendte papiret om. Her har vi dog streget CPR-nummeret over. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC For abonnenter

Reaktioner fra Europa Playoff-sejr: Indsatsen i anden halvleg skal sikre avancement

Annonce