Annonce
Randers

Fik historisk lang fængselsstraf for drab: Nu dropper eks-rocker ankesagen

Malik Karim Ali Thorsen blev sidste år idømt den hidtil længste fængselsstraf for et manddrab i dansk retshistorie, efter han i december 2017 skød en 30-årig mand gennem øjet på en parkeringsplads ved Randers Regnskov. Nu har den tidligere rocker besluttet at droppe sin anke. Arkivfoto: Annelene Petersen
Bare en uge før ankesagen skulle have været behandlet i Vestre Landsret, har den drabsdømte eks-rocker, Malik Karim Ali Thorsen, besluttet at droppe sin anke mod den historiske dom, han blev idømt i retten i Randers sidste år.

Randers: Vestre Landsret havde egentlig afsat fire dage til ankesagen.

Men ganske få dage før ankesagen om drabet på en 30-årig mand ved Randers Regnskov i december 2017 skulle være begyndt, er den blevet aflyst igen.

Det bekræftes af Vestre Landsret, som nu har fjernet sagen fra sine retslister.

- Vi blev kontaktet af forsvaret i sagen i går, som meddelte, at man droppede sagen, forklarer en ansat i Vestre Landsrets strafferetsafdeling.

Herudover bekræftes den droppede anke også af Malik Karim Ali Thorsens forsvarsadvokat, Bjørn Caning.

- Det er rigtigt, at min klient har besluttet sig for at frafalde sin anke. Han har i stedet besluttet sig for at tage sin afsoning. Men derudover har vi ikke flere kommentarer til sagen, siger Bjørn Caning til Randers Amtsavis.

Annonce

Påstand om rettergangsfejl

Retten i Randers idømte i december sidste år Malik Karim Ali Thorsen - tidligere Mads Anker Stæhr Thorsen - 20 års fængsel for ét år forinden at have dræbt en 30-årig mand med skud i hovedet på en p-plads ved Randers Regnskov.

Umiddelbart efter dommen var blevet afsagt, meddelte den dømtes forsvarsadvokat, Bjørn Caning, imidlertid, at man ville anke dommen til frifindelse, fordi der var begået en rettergangsfejl i sagen.

I første gang refererede sagens anklageskrift - i hovedforholdet om manddrab - nemlig ikke til straffelovens paragraf 81b, som tages i brug, når der er blevet brugt skydevåben i det offentlige rum. Retten gav senere tilladelse til, at anklageskriftet blev ændret. Men advokaten mente ved domsafsigelsen, at det var en fejl.

Spørgsmålet om, hvorvidt der er begået en rettergangsfejl i sagen, er dog i kraft af ankens frafald blevet uaktuelt.

- Alle indsigelser, der kom i anledning af byretsdommen, er bortfaldet, fordi anken er frafaldet. Det er den beslutning, min klient har truffet, og efter den er der ikke andre udestående ting tilbage ud over afsoningen, siger Bjørn Caning.

Da forsvaret nu har frafaldet sin anke, har anklagemyndigheden ifølge Bjørn Caning også besluttet at frafalde sin kontraanke om en hårdere straf til Malik Karim Ali Thorsen. Det betyder, at den historiske dom på 20 års fængsel til den tidligere Bandidos-rocker står ved magt.

Straffen er den hidtil længste fængselsstraf, der er blevet givet for et manddrab i dansk retshistorie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce