Annonce
Randers

Fik menstruation som 9-årig: Cecilie kæmper for mindre bind

10-årige Cecilie Thunø Hansen er ikke fan af de menstruationsbind, der er at vælge imellem. De er nemlig alt for store, og det giver problemer for hende. Foto: TV2 Østjylland
Cecilie Thunø Hansen fra Randers har svært ved at passe hygiejnebind fra supermarkederne, og det giver hende problemer.

Randers: Allerede som 9-årig fik Cecilie Thunø Hansen fra Randers sin første menstruation.

- Det var lidt mærkeligt. Jeg havde regnet med, det var, når jeg blev ca. 11-13 år, siger hun til TV2 Østjylland.

I dag er hun 10 år, og på grund af sin unge alder og spinkle krop kan hun have svært ved at passe de hygiejnebind, man kan købe i butikkerne.

Annonce

- Man kan se, når man pakker det ud, at det er rimelig stort. De larmer og det er pinligt, når jeg er i skole, fortæller Cecilie.

Det er ikke fedt, når man egentlig bare gerne vil lege med de andre børn og ikke være generet af et alt for stort bind, mener hun.

- Jeg bliver ked af det, og så har jeg bare lyst til at smide det ud, siger Cecilie Thunø Hansen.

Hun har prøvet trusseindlæg, men her oplevede hun, at de krøllede sig sammen. Derfor håber hun, der er nogen, som kunne hjælpe hende og andre piger i samme situation.

- Jeg ville ønske, de blev lidt mindre og at vingerne ikke var så store, fortæller hun til TV2 Østjylland.

Tidligere menstruation

Danske piger er blevet yngre, når de får deres første menstruation. Det fortæller læge og ph.d. fra Aarhus Universitet, Nis Brix, til TV2 Østjylland.

- Over de sidste 175 år er menstruationsalderen faldet fra cirka 17 år til omkring 13. Så det er et fald på fire år, fortæller han.


Jeg bliver ked af det, og så har jeg bare lyst til at smide det ud.

Cecilie Thunø Hansen, 10 år


- En del af forklaringen skyldes formentlig fedmeepidemien - i hvert fald over de seneste 50 år. Der er også en hypotese om, at det skyldes hormonforstyrrende stoffer i miljøet. Men det kan ikke forklare hele faldet, siger Nis Brix til TV2 Østjylland.

Det er ikke ensbetydende med, at piger, som får deres menstruation tidligt, er overvægtige.

10-årige Cecilie Thunø Hansen og hendes mor håber, at der er en producent, som vil få øjnene op for problemet, så der i fremtiden vil komme nye og mindre bind.

- Det vil hjælpe rigtig meget, og det vil gøre mig glad. Jeg håber også, at det vil gøre andre glade, siger Cecilie Thunø Hansen.

Kilde: TV2 Østjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Randers FC går til pause foran efter straffescoring

Annonce