Annonce
Østjylland

Fiktionen hyldes i Grenaa

»Cosplay er en sammentrækning af "costume" og "play" og er et fænomen, der nu vinder frem i Danmark. Pressebillede

COSPLAY er en sammentrækning af "costume" og "play" og er et fænomen, der nu vinder frem i Danmark.

Grenaa: Fredag-søndag - 10. - 12. november danner Grenaa Idrætscenter rammerne om dette års KoyoCon, hvor fans fra hele landet mødes for at hylde deres yndlingsuniverser inden for tegneserier, film, anime, computerspil, tegnefilm, tv med mere.

Der findes en verden, hvor passionerede fans legemliggør deres yndlings-karakterer fra fiktionens verden: Tegneserier, film, tv, anime og computerspil.

Fænomenet hedder cosplay og populariteten er stigende i Danmark.

KoyoCon-arrangørerne bekræfter ligeledes, at antallet af deltagere har været i fremgang siden deres første arrangement tilbage i 2013.

- Cosplay er en sammentrækning af costume og play og er et fænomen, der har vundet frem verden over siden begyndelsen af 90'erne, men først indenfor de senere år blevet kendt og populært i Danmark, forklarer pr-ansvarlige Hakim Pedersen, KoyoCon.

For det utrænede øje kan cosplay forveksles med almindelig udklædning, men for passionerede "cosplayere" handler det om at blive i et med sin yndlingskarakter ned til mindste detalje. Pressebillede

Det handler om kostumet

For det utrænede øje kan cosplay forveksles med almindelig udklædning, men for passionerede "cosplayere" handler det om at blive i et med sin yndlingskarakter ned til mindste detalje.

- Modsat rollespillere, der skaber deres egne karakterer, klæder cosplayere sig ud som eksisterende karakterer fra tegneserier, film og computerspil. De bruger ikke karaktererne som en del af en leg, for i cosplay handler det primært om kostumet, uddyber Hakim Pedersen.

- KoyoCon arrangementet er både for de helt passionerede entusiaster, men også for debutanterne, nysgerrige og interesserede fra lokalområdet som ønsker få en unik oplevelse. Det bliver helt sikkert mulighed for, at få taget selfies med deltagerne, smiler Hakim Pedersen, som ser meget frem til dette års arrangement.

/EXP

Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Agesen fra Gråkjær Arena: Gode hold vinder også på dage under niveau

Annonce