Annonce
Randers FC

Filips vilde uge: Hjemmedebut mod Brøndby, fire mål mod Horsens og landskamp mod Tyskland

Filip Bundgaard Kristensen ærgrer sig efter at have set Brøndbys målmand redde hans afslutning i fredagens Superligakamp. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
16-årige Filip Bundgaard Kristensen markerer sig i øjeblikket på flere fronter.
Annonce

Fodbold: I fredags fik han hjemmebanedebut for Randers FC i Superligaen, lørdag scorede han fire mål i U17-ligaen, og fredag står der U17-landskamp mod Tyskland på ugeplanen.

Der er fart på i øjeblikket for 16-årige Filip Bundgaard Kristensen, og så har vi endnu ikke haft luft til at nævne, at han i sidste uge skrev under på en treårig kontrakt med Randers FC, der gør ham til fuldtidsprofessionel fodboldspiller næste sommer.

Filip Bundgaard Kristensen fik allerede sin debut i Superligaen i slutningen af sidste sæson, da han blev skiftet ind et par minutter før tid i en udekamp mod Hobro. Men kampen mod Brøndby i fredags, hvor han fik de sidste ti minutter, var hans første på hjemmebane for Randers FC.

- Det var en fed oplevelse. Vi møder en rigtig god modstander, som har vundet alle deres kampe i sæsonen, og jeg kommer ind og skal være med til at jagte et mål. Så det var med at forsøge at få bolden og komme fremad, og jeg nåede da også at få lavet en god aktion, siger Filip Bundgaard Kristensen.

Den kom, da han med et par smarte træk snød Brøndby-forsvaret og fik sendt en afslutning mod mål, som dog ikke havde fart nok på til for alvor at true Marvin Schwäbe i Brøndby-målet.

Annonce

Fire mål i U17-ligaen

Dagen efter var Filip Bundgaard Kristensen tilbage i sit vante element, da han spillede for U17-holdet mod Horsens. En kamp, der endte med en sejr på 9-0 og fire mål af den unge kreatør.

Fire mål har han præsteret før for nogle år siden i en kamp mod Silkeborg, og han skynder sig da også at give æren videre til holdet.

- Jeg synes bare, at vi kører Horsens over. Selvfølgelig var det fedt at score fire mål, men det var kendetegnende for kampen, at vi bare var bedre end dem, siger Filip Bundgaard Kristensen, hvis holdkammerat helt tilbage fra Hornbæk-tiden, Dion Veliqi, også scorede fire mål i kampen.

Annonce

På værelse med Enggård

Lige nu befinder Filip Bundgaard Kristensen sig i Sønderborg, hvor det danske U17-landshold er i gang med forberedelserne til fredagens landskamp mod Tyskland, der spilles i Aabenraa.

Her bor Filip Bundgaard Kristensen på værelse med klubkammeraten, Mads Enggård, som er et andet stort talent i Randers FC.

Filip Bundgaard Kristensen har tidligere spillet syv kampe for det danske U16-landshold, mens der kan blive tale om landsholdsdebut til Mads Enggård.

-  Det er en stor nation, vi skal møde, så vi må forvente en svær opgave. Men vi har også et stærkt hold, hvor der er kamp om pladserne, så jeg har en fin fornemmelse,  siger Filip Bundgaard Kristensen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce