Annonce
Randers

Filmelskere må vente lidt endnu med at dykke ned i biografmørket i Randers

Biografchef René Jensen, Nordisk Film Biografer Randers, må vente lidt endnu med at få grønt lys til at genåbne på Thors Bakke. Foto: Annelene Petersen
Selv om den godt må, åbner Randers' biograf på Thors Bakke formentlig ikke før nogle dage inde i juni. At åbne er nemlig mere kompliceret end blot at tælle folk og måle afstand.

Randers: - Jeg ved faktisk ikke mere end dig. Jeg er hjemsendt og er lige så spændt som alle andre på at høre, hvornår vi igen kan byde publikum velkommen.

Sådan lyder svaret fra biografchef i Nordisk Film Biografer Randers, René Jensen, da vi ringer for at spørge til, hvornår filmelskende randrusianere kan regne med at komme i biffen på Thors Bakke i stedet for at sidde hjemme i stuen og streame. Som bekendt var biograferne blandt de kulturinstitutioner, som onsdag fik lov at åbne lidt før planlagt og altså i princippet kan slå dørene op straks.

René Jensen henviser i stedet til Casper Bonavent, der er administrerende direktør i Nordisk Film Biografer Danmark, men heller ikke han kan endnu give præcise svar på spørgsmålet.

- Vi er naturligvis glade for de nye retningslinjer, som alt andet lige betyder, at vi kan vise film for et større publikum. Men præcist hvornår er endnu svært at give et kvalificeret bud på. For det er et større hjul, der skal sættes i omdrejninger og mange faktorer, der skal tages hensyn til, før vi er klar, siger Casper Bonavent og tilføjer:

- Fremfor alt er vi optaget af at åbne på en på alle måder forsvarlig måde.

Før en åbning er der mange, som skal tages i ed. Blandt andet skal der, for at få lagt et filmprogram for de enkelte biografer, koordineres med distributionsselskaber, ligesom biograferne skal indrettes, så det er lettest muligt at overholde de afstandsregler med mere, som stadig er gældende.

- Og allerførst skal vi jo have tilbagekaldt alt det personale, som siden nedlukningen af landet har været sendt hjem med lønkompensation, siger Casper Bonavent.

Det drejer sig om mindst 95 procent af de i alt 900 ansatte i Nordisk Film Danmark. Kun nogle få administrative medarbejdere på kontoret i Valby er fortsat på arbejde.

Casper Bonavent oplyser, at man formentlig vil følge den norske afdelings eksempel og starte med kun at åbne en enkelt testbiograf for at få helt styr på, hvad der fungerer og ikke fungere, før man giver grønt lys til de øvrige biografer.

- Men er er ingen tvivl om, at vi glæder os til at komme i gang, og at det nærmest kun kan gå for langsomt. Det er to meget lange måneder vi har været igennem. Det skal imidlertid ske på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde, så mon ikke vi skal et lille stykke ind i juni, før vi åbner? Det tror jeg, siger han.

Retningslinjerne for inden- og udendørs arrangementer med fast eller midlertidig sædeopstilling

Der kan maksimalt tillades et publikum på op til 500 personer i de enkelte sale eller det enkelte udendørsarrangement.

Ved forestillinger, hvor publikum sidder med ansigtet i samme retning, skal hvert andet sæde være tomt, eller der skal sikres én meters afstand mellem publikum målt fra midten af sædet.

Der må maksimalt tillades adgang for én person per to kvadratmeter gulvareal i salene. Gulvarealet opgøres væg til væg uanset inventar m.v.

Grupper, der i forvejen har tæt kontakt, kan sidde ved sammenhængende sæder, også selvom der er mindre end en meter mellem dem. Grupper bør kun bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis, det kan det for eksempel være medlemmer af samme husstand og tilsvarende nære kontakter som kærester m.v.

Der må i publikumsarealerne uden for salene maksimalt tillades adgang for én person per fire kvadratmeter gulvareal (inkl. personale), hvortil der er offentlig adgang. Hertil medregnes ikke personer, der samtidigt opholder sig i salene.

Foyer og tilstødende publikumsarealer indrettes, så smittefare minimeres, og der kan holdes afstand på minimum en meter mellem hver person. Den enkelte institution fastlægger egne retningslinjer for ophold i publikumsområderne, eksempelvis afstandsmarkering ved kasse og billettering, og hvor der ellers kan opstå flaskehalse.

Institutionerne bør have fokus på styring af publikumsstrømme og i relevant omfang overvåge dette løbende. Især er det vigtigt at undgå omfattende køer ved indgange og til specifikke lokaler, og der kan med fordel ske køstyring eksempelvis via nummersystem eller tydelig skiltning. Der bør være personale/vagter, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger.

Der bør opsættes konkrete vejledninger om at holde afstand i publikumsarealerne uden for salene.

Bar – og kioskslag og tilknyttede caféer og andet skal følge myndighedernes generelle retningslinjer herfor.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Debat

Debat: Forbruget af antipsykotisk medicin skal ned

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce