Annonce
Randers

Find én fejl: Enghøj Kirke bad forgæves Facebook om hjælp ved tyveri

Enghøj Kirke mistede tirsdag aften sin betydeligste julepynt til tyvagtige typer. - Det er luset at stjæle juletræer, siger kordegnen. Foto: Enghøj Kirke
Onsdag morgen i første uge af december manglede en væsentlig del af julepynten ved Enghøj Kirke, da personalet på kirkekontoret mødte ind. Det fik én af de ansatte til at sætte gang i en lille småironisk gætteleg på Facebook.
Annonce

Randers: Find én fejl. Sådan stod der i det opslag, som Enghøj Kirkes personale onsdag morgen slog op på kirkens facebookside. En vigtig del af kirkens julepynt var nemlig forsvundet. Sandsynligvis i nattens løb.

Den opmærksomme facebookbruger kunne hurtigt spotte, at manglen var et juletræ med lys. I opslaget opfordrede personalet til, at sognebørn, som spottede et smidt juletræ, kunne returnere det. Fredag formiddag har kirken stadig ikke modtaget hverken juletræ eller tip.

Til gengæld er der mange mishagstilkendegivelser og medfølende ord i facebooktråden.

- I det hele taget er det jo luset at snuppe et juletræ, siger kordegn Dorthe Houbro.

- Og så er det jo nemt at stjæle her, hvor der ikke er nogen mennesker om aftenen. Det er nok lidt sværere fra folks forhave.

Sammen med juletræet er også lyskæden og ledningerne taget. Wirerne, som skulle holde træet stående i blæsevejr, er stadig tilbage. Dorthe Houbro håber, at juletræet trods alt spreder glæde et andet sted nu.

- Selvom et stjålet træ må give en lidt bitter julestemning, siger hun.

Økonomisk ligger tabet i småtingsafdelingen og er noget, som Enghøj Kirke bare må leve med. Dorthe Houbro ved da heller ikke, om tyveriet er blevet meldt til politiet. Uanset er der ikke penge fra forsikringen.

Hun regner ikke med, at der kommer noget nyt træ op i år udenfor kirken.

- Så får vi jo et inde i kirken, når vi kommer lidt tættere på jul. Det kan ikke sådan stjæles. Det er også så højt, at der ikke rigtig er nogen, der kan få glæde af det, konstaterer hun.

Enghøj Kirke mistede tirsdag aften sin betydeligste julepynt til tyvagtige typer. - Det er luset at stjæle juletræer, siger kordegnen. Foto: Enghøj Kirke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce