Annonce
Randers

Find tålmodigheden frem: Thorsgade er lukket i to år

90 meter af Thorsgade - fra Dragonvej til Kasernevej er lukket i to år, mens der bygges et 19 etagers højt højhus på Thors Bakke. Arkivfoto: Annelene Petersen
En bid vigtig vej i Randers, 90 meter af Thorsgade, er lukket frem til juni 2021. Så skal du i Sundhedshuset eller biografen, skal du altså lige undgå de 90 meter.
Annonce

Randers: To år. Så længe er den øverste del af Thorsgade lukket for trafik, mens der arbejdes på at få etableret højhus på Thors Bakke. Så har du ærinde i den del af byen, så skal du lige planlægge, hvilken vej du skal.

Der er allerede sat forhindringer op, så vildfarne bilister ikke kommer til at smutte ind på den lukkede vej, for det er kun arbejdskørsel, der er tilladt.

Lukningen gælder fra 1. maj i år til juni 2021.

- Det er det stykke vej fra Dragonvej ned til Kasernevej, der lukkes. Det drejer sig om cirka 90 meter. Man kan altså stadig godt køre op ad Thorsgade fra Nordregrave og ind ad Biografgade for at holde på parkeringspladsen lige under restaurant Flammen, siger ingeniør Thomas Langballe, der sidder i afdelingen for veje og trafik i Randers Kommune.

Han kan også oplyse, at det første, der bindes an med i det store og omfattende byggeri, er flytning af fjernvarmerør.

- Som jeg har forstået det, så ligger fjernvarmerørene for tæt på byggeriet og skal flyttes længere ud i vejen. Og derefter skal der køres 12.000 kubikmeter jord væk fra byggegrunden. Det kommer til at kræve 400 fyldte lastbiler at flytte jorden, siger Thomas Langballe.

Når det er sket, og der er gjort klar til at bygge, skal der rammes 160 betonpæle á 40 gange 40 centimeter ned for at stabilisere bygningen.

- Det vil kunne høres. Det er helt sikkert, siger ingeniøren.

Og når piloteringen er færdig, skal der køres betonelementer ind til opførelse af de 100 lejligheder. Det kommer til at være omkring 600 fyldte lastbiler, der kommer med materialet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce