Annonce
Randers

Fint besøg fra Indien til Assentoft: Gandhi, træ og tyresæd på programmet

VikingGenetics i Assentoft er en del af en større skandinavisk koncern, som tilsammen leverer omkring 90 procent af al tyresæd i Skandinavien. Indien er til gengæld Verdens største forbruger af tyresæd på grund af den 1,3 milliarder store befolknings forbrug af mælkeprodukter. Pressefoto
Hvad tyresæd og Gandhi har med hinanden at gøre, når en officiel indisk delegation besøger VikingGenetics i Drastrup onsdag, står måske ikke helt klart. Men der er dog en slags forklaring.
Annonce

Randers: Der ligger flere års relationsarbejde bag, når VikingGenetics' afdeling i Assentoft på onsdag får besøg af en officiel delegation fra Indien. VikingGenetics leverer 90 procent af al tyresæd i Skandinavien, og Indien er verdens største marked for tyresæd.

Selvom de 1,3 milliarder mennesker i Indien som hovedregel ikke spiser kød fra køer på grund af hinduismen, så bliver mælken fra køerne i høj grad brugt. Efter en længere diplomatisk krise med Indien er forholdet officielt genoprettet for et par år siden, og siden da har eksportchef i VikingGenetics, Brian Mørksted, arbejdet hårdt på at skabe forbindelser og komme ind på det indiske marked.

Derfor er virksomheden også meget interesseret i dette besøg, som både omfatter embedsmænd fra det indiske landbrugsministerium og medarbejdere fra den indiske ambassade i Danmark.

- Vi glæder os til at vise dem, hvad det er, vi kan. Vi håber, at det kan give noget goodwill i den indiske regering, forklarer Brian Mørksted, som allerede har de første ordrer på vej til landet.

Han forklarer, at Indien helt tilbage fra 70'erne har haft et positivt billede af Danmark via Danida-projekter i landet - og at de indiske skolebørns undervisningsmateriale stadig refererer til Danmark som et godt mejeriland. Noget, de ifølge Brian Mørksted har ret i - i hvert fald, når det handler om kvæg.

- Vi har de sundeste tyre i verden, siger han og forklarer, at der kun er en brøkdel af den mængde penicillin i skandinavisk kvæg, som der er i resten af verdens kvæg.

Annonce

Et træ for Gandhi

I forbindelse med besøget blev VikingGenetics kontaktet af den indiske ambassade, som ville høre, om virksomheden var interesseret i at modtage et træ samt en mindeplade om Mahatma Gandhi i anledning af hans 150 års fødselsdag.

- Det var vi rigtig stolte over at blive spurgt om, forklarer Brian Mørksted, samtidig med at indrømmer, at sammenhængen mellem virksomheden og Gandhi ikke ligger lige til højrebenet.

Men han forklarer, at der dog er en form for sammenhæng, da den indiske regering støtter nogle af de fattigste familier i landet med blandt andet tyresæd til deres små mælkelandbrug. Denne støtte foregår blandt andet via hjælpeorganisationer startet af Gandhi.

Udover rundvisning og oplæg på VikingGenetics skal den indiske delegation også besøge en gård i Funder ved Silkeborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Annonce