Annonce
Randers

Fint midtby-arrangement - men der blev holdt lige lovlig stor afstand blandt gæsterne

Mia Schjøtt og hendes to drenge Sylvester og Walther i klapvognen hyggede sig trods det småvåde vejr. Foto: Jan Sisseck
Hverken butikkerne og deres slagtilbud eller en række dygtige trubadurer formåede at trække det store antal mennesker af huse, da der fredag var inviteret til Summer Night i Randers City
Annonce

Randers: - Vær sammen på afstand. Vi skal huske at passe på hinanden, hed det blandt andet i  en indbydelse fra citychef Mette Bræmer-Jensen til alle randrusianere og gæster i byen til "Summernight i Randers City" fredag 3. juli.

Arrangementet kan vel bedst karakteriseres som en særudgave af de velkendte "Open by Nights", blot skruet sammen med corona-epidemien in mente og derfor tilsat de af Sundhedsstyrelsens udstukne retningslinjer, som vist efterhånden er godt fasttømret i de flestes bevidsthed.

Retningslinjerne blev da også overholdt - måske endda lidt mere end arrangørerne af butikslivets musikalske sommernat havde forestillet sig. For der var langt mellem gæsterne i midtbyens gader, da avisens udsendte slentrede gennem dem sidst på eftermiddagen.

Og det var faktisk synd for det fine arrangement, som bød på en lille perlerække af både kvindelige og mandlige trubadurer, som på skift gav minikoncerter på Rådhustorvet og rundt omkring i midtbyens gader.

Annonce

Tapre musikere

Man kunne ikke andet end have en smule medlidenhed med dem, når de veloplagt introducerede deres sange for en enkelt eller to eller måske slet ingen publikummer. De tog det nu pænt, hver og én af dem, og kunne da også glæde sig over, at når der var en enkelt tilhører eller to, så blev der kvitteret med klapsalver, som i sagens natur dog var forholdsvis afdæmpede.

Musikerne og musikken fejlede bestemt ikke noget, og turen rundt i de gamle middelaldergader gav da også et fingerpeg om, at det ikke var kvaliteten af eventet, som holdt publikum væk.

Selv ikke gule skilte med små priser kunne lokke folk af huse. Foto: Jan Sisseck

For er der noget, som stort set altid kan få folk af huse, så er det store gule skilte med meget små priser. Sådanne var der mange af foran butikkerne, og flere steder var de endda suppleret af røde løbere, der skulle føre forbipasserende ind i butikkerne til de billige herligheder.


Jeg havde læst om arrangementet og tænkte, at det var en fin måde at hygge sig på, høre lidt god musik og slappe af sammen. Og det er det jo også.

ia Schjøtt


Imidlertid var langt de fleste af butikkerne også ganske mennesketomme.

Måske er coronaen og de tilhørende retningslinjer en del af årsagen, men vejrguderne havde formentlig også en pæn del af skylden. Tunge skyer og jævnlige småbyger stimulerer ikke lysten til udendørs hygge.

Publikum var meget begrænset i antal hos alle de hyrede sangere. Her er det Ida Björg, der underholder på Rådhustorvet. Foto: Jan Sisseck

Som antydet var der dog nogle, som ikke lod sig begrænse af hverken styrelses-retningslinjer eller regndryp. Til dem hørte Mia Schjøtt, som havde sat sig til rette i rådhushaven for sammen med sine to børn Sylvester og Walther at lytte til Ida Björgs sang og guitarspil.

- Jeg havde læst om arrangementet og tænkte, at det var en fin måde at hygge sig på, høre lidt god musik og slappe af sammen. Og det er det jo også, konstaterede Mia Schjøtt.

Annonce

Jazz i hotelgården

En indikator på, at vejret havde betydning for fremmødet i gaderne, kunne man få i Hotel Randers' gård, hvor Heine Hots All Star Band spillede swingende traditionel jazz, og hvor der var næsten fyldt op ved bordene.

I gården bag Hotel Randers var der næsten fyldt op, formentlig takket være de store parasoller samt de paraplyer, som hoteldirektør Sven Eskildsen langede over disken sammen med fadbamserne. Foto: Jan Sisseck

Det sidste var nok kun tilfældet, fordi store parasoller mellem bordene i dagens anledning kunne agere paraplyer, og fordi hoteldirektør Sven Eskildsen i baren ikke blot langede fadøl, men også paraplyer over disken til de gæster, hvis stole stod uden for parasollernes skærmende dug.

Summa summarum så var Summer night i Randers City et fint arrangement. Stemningen var god - blot var der ikke så mange, der mærkede den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce