Annonce
Syddjurs

Fire-årig aftale for teatre i Syddjurs sikrer kulturen - også for de voksne

Syddjurs Egnsteater med teaterleder Hege Tokle skal de næste fire år også lave voksenforestillinger. Foto: Anne Steen
Syddjurs Egnsteater og Syddjurs Kommune laver ny fireårig aftale, som skal bringe lokalt teater tættere på de voksne borgere og gøre teatret til et kulturelt kraftcenter.
Annonce

Syddjurs: Sidste år kunne Syddjurs Egnsteater fejre 10 års jubilæum som kommunens børne- og ungdomsteater. Fra næste sæson bliver det hele kommunens teater, uanset alder: Mindst en af de to årlige forestillinger skal fremover være en voksenforestilling.

Det glæder formand for udvalget for plan, udvikling og kultur, Riber Hog Antonsen (V):

- Syddjurs Egnsteater graver godt ned i Djursland muld, hvor de skaber kunst med lokal betydning. Det så vi sidste sommer i "Fra Drenge til Mænd" på Fregatten Jylland, og vi ser det denne sommer i en corona-tilpasset forestilling om heksejægeren Arenfeldt. Derfor ønsker vi, at teatret bliver et kraftcenter for den kulturelle udvikling og når endnu bredere ud, også til borgere uden børn.

Vi kommer til at arbejde meget med at inddrage publikum, så alle føler, at vi er deres teater.

Hege Tokle, teaterleder

Annonce

Publikum skal med

Teaterleder Hege Tokle tilføjer:

- Vi kommer til at arbejde meget med at inddrage publikum, så alle føler, at vi er deres teater.

Skiftet markeres med forestillingen 'Picnic på Djursland', som skildrer Djurslandborgernes dagligdag, arbejdsliv og kærlighedsliv ud fra deres egne historier, som teatret indsamler henover sommeren.

- Vi glæder os meget til de næste fire år, hvor vi i samarbejde med kommunen bevæger os fra at være et børne- og ungeteater til også at nå det voksne publikum med vedkommende og involverende teater, der har rod i den lokale kulturhistorie. Ligesom vi også glæder os til at samarbejde med Syddjurs Teaterforening til gavn og glæde for alle borgere i Syddjurs, siger bestyrelsesformanden for Syddjurs Egnsteater, Karen Just.

Annonce

Uændret økonomi

Økonomisk er den nye aftale, som gælder til udgangen af 2024, en uændret forlængelse af den nuværende, hvilket betyder, at Syddjurs Kommune de næste fire år yder et driftstilskud på 2.780.000 kroner til den selvejende institution, som staten delvis refunderer.

Af tilskudsmidlerne skal teatret afholde husleje på 350.000 kroner årligt for brug af KulturHotellet på Hovedgaden i Rønde. Ejendommen deles med husets andre brugere, blandt andet Kulturskolen og en række lokale foreninger.

Aftalen afventer den endelige godkendelse fra Slots- og Kulturstyrelsen, hvorefter den skal vedtages i byrådet til november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce