Annonce
Randers

Fire bliver til syv: Flere sogne i Randers Kommune rammes af nye restriktioner

Foto: Daniel Roland / AFP / Ritzau Scanpix
I går var der fire. I dag er der syv. Antallet af coronasmittetilfælde i Randers Kommune stiger fortsat, og det får nu flere sogne til at overskride den grænse, der iværksætter anbefalinger om særlige smitteforebyggende tiltag. I alt er 813 randrusianere blevet konstateret smittet med covid19 i den seneste uge.

Rettelse: Eftersom Randers Kommune på tidspunktet for denne artikel oversteg de overordnede grænser for, hvornår man skal iværksætte anbefalinger om særlige smitteforebyggende tiltag, er samtlige sogne i kommunen dækket af de samme regler. Derfor er alle sogne i Randers Kommune blevet bedt om at iværksætte anbefalinger om særlige smitteforebyggende tiltag. 

Randers: Langå, Dronningborg, Sankt Andreas og Kristrup. Det er navnene på de fire sogne i Randers Kommune, som i går blev bedt om at iværksætte anbefalinger om særlige smitteforebyggende tiltag.

Men smitten stiger, og derfor får de fire sogne i dag selskab af yderligere tre sogne i kommunen.

Annonce

For i Grensten Sogn har 24 nysmittede inden for de seneste syv dage sendt incidenstallet for coronasmitte fra gårsdagens 705,01 til 890,54. Positivprocenten er samtidig steget fra 4,79 til 6,19.

Ligesådan ser det ud i Sankt Peders Sogn og Hornbæk Sogn, hvor 62 og 32 nysmittede inden for syv dage har fået de to sognes incidenstal til at stige fra 691,82 til 809,29 og fra 653,43 til 804,22. Positivprocenten i Sankt Peders Sogn og Hornbæk Sogn er dermed steget fra 6,41 og 4,52 til 7,89 og 5,94.

Alle kommuner er ramt

Også i de omkringliggende kommuner er flere sogne ramt af coronasmitten.

Anbefalinger ved høj smitte

Gælder for alle borgere i området

- Alle lader sig teste og bliver vaccineret.

På tværs af nedenstående områder

- Skærpet fokus på at efterleve Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger og vejledninger.

Dagtilbud m.v.

- Børnene skal så vidt muligt holde sig inden for egen stue eller tilsvarende gruppeinddeling. Aflevering og afhentning af børn foregår udendørs, hvis muligt.

Grundskoler, herunder sfo og fritidstilbud

- Undervisning foregår så vidt muligt foregår i stamklasser. Aktiviteter i sfo og fritidstilbud organiseres, så børnene så vidt muligt er i faste grupper af børn og pædagogisk personale. Frikvarterer og pauser foregår så vidt muligt opdelt i klasser. Medarbejdere holder større afstand til hinanden og til forældre.

- To ugentlige test for medarbejdere og elever fra og med 1. klasse, der ikke er vaccinerede eller tidligere smittede inden for de seneste seks måneder.

- Større sociale arrangementer på tværs af klasser aflyses. Klassefester, fødselsdag og fælles morgenmad bør holdes inden for stamklassen.

Efterskoler, frie fagskoler og kostafdelinger på fri- og privatskoler

- Samme anbefaling om test som i grundskoler.

Tiltag for idræts- og foreningslivet mv.

- Foreningsaktiviteter, træning, kampe, turneringsaktiviteter, stævner mv. kan fortsat gennemføres med øget fokus på smitteforebyggende foranstaltninger, herunder:

- Opfordring til, at alle møder op omklædte, hvor det er muligt (f.eks. ikke i svømmehallen). Aktiviteter, herunder sociale arrangementer, holdes så vidt muligt inden for mindre og faste grupper/hold. Børn afleveres og hentes udendørs, og der holdes afstand.

I Norddjurs Kommune er det fortsat kun ét sogn, der er ramt af kravet om anbefalinger om særlige smitteforebyggende tiltag. Det er Vejlby Sogn, som med 29 nysmittede inden for de sidste syv dage har et incidenstal på 1518,32 og en positivprocent på 15,93. Inciensen er dog svagt faldende i forhold til gårsdagens tal

En tilsvarende situation er der i Syddjurs Kommune, hvor Bregnet Sogn også fortsat er underlagt kravet om at iværksætte særlige smitteforebyggende tiltag. Her er smitten i modsætning til i Vejlby Sogn i Norddjurs dog stadig stigende, idet man med 53 nysmittede inden for de seneste syv døgn rammer et incidenstal, der er steget til 975,52 fra gårsdagens 883,49. Samtidig er positivprocenten steget fra 4,96 til 5,89.

I Mariagerfjord Kommune er det Vive-Hadsund Sogn og Hobro Sogn, der er hårdest ramt af smitten. Til gengæld kan Falslev-Vindblæs Sogn glæde sig over faldende smittetal hos dem, som gør, at de ikke længere skal iværksætte anbefalinger om særlige smitteforebyggende tiltag.

I Favrskov skal tre sogne efter tirsdagens offentliggørelse af smittetallene iværksætte anbefalinger om særlige smitteforebyggende tiltag. De tre sogne er Lading Sogn, Ulstrupbro Sogn og Grundfør Sogn, som med 20, 27 og 38 nysmittede i de seneste syv døgn rammer et incidenstal på 1494,77, 1221,17 og 850,68 samt positivprocenter på 11,63, 8,16 og 6,6.

Af de tre sogne i Favrskov Kommune er det kun Lading Sogn, der er ny på listen over de særligt smitteramte.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce