Annonce
Randers

Fire drenge med læreplads

Frederik Blok Christensen Foto: Annelene Petersen
Mathias, Frederik, André og Simon, der alle stadig slider i det på skolebænken, fortæller om hver deres adgang til en læreplads.

1 EUX elektriker er perfekt til mig

Mathias Sørensen på 16 år er ved at afslutte 10. skoleår på Randers Realskole. Han begynder på EUX elektriker til august. EUX er en mulighed for at tage en erhvervsuddannelse kombineret med en gymnasial eksamen.

- Jeg har faktisk aldrig været i tvivl om, at jeg ville være elektriker. Det har altid fanget mig 100 procent, fortæller Mathias.

- Min far har haft eget firma, hvor jeg har givet en hånd og har været glad for det. I februar fik jeg så mulighed for via UU Randers at komme i praktik hos Kronjyllands El-Service.

Praktikken var en god anledning til at få en snak med chefen og spørge til muligheden for en læreplads. Og det faldt heldigvis godt ud.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at de vil have mig i lære. Det er en arbejdsplads med en god stemning, og folk er i godt humør. Under hjemsendelsen fra skolen har jeg mulighed for at tage nogle flere timer på arbejdspladsen. Jeg har kørt med en svend og har hjulpet med stort og småt.

André Stenholt Schmidt. Foto: Annelene Petersen
Annonce

2 Jeg vil bare i gang hurtigst muligt

Selv om Frederik Blok Christensen blot er 14 år og går i 8. klasse, er han meget motiveret for at komme i gang med sin drømmeuddannelse som landbrugsmaskinmekaniker.

- Hvis jeg kunne, ville jeg springe 9. klasse over og bare komme i gang her til sommer, siger Frederik med et smil.

Frederik har allerede fået lovning på en læreplads hos Lyngfeldt a/s i Hadsten, hvor han arbejder som fejedreng to gange om ugen. Fritidsjobbet kom i stand efter en praktik, der blev arrangeret i begyndelsen af 8. klasse.

- Jeg har altid rodet med maskiner og har været interesseret i Lyngfeldt. Jeg har købt stumper derude og har også været til åbent hus, så jeg kendte dem ret godt. Det er fedt at komme derude, og jeg vil helst i gang hurtigst muligt, men jeg har fået at vide, at jeg skal gøre 9. klasse færdig, så det gør jeg så.

Annonce

3 Afveksling i arbejdet passer mig rigtigt godt

André Stenholt Schmidt er 16 år og går aktuelt i 9. klasse på Tirsdalens Skole. Efter sommerferien går han i lære som VVS’er hos Brdr. Randers.

- Gennem venner af familien har jeg hørt meget om VVS-arbejde og har derfor været nysgerrig på det område. Det passede mig derfor rigtigt godt, at UU-vejlederen på Tirsdalens Skole fandt en praktik hos Brdr. Randers i december sidste år.

- For mig er det vigtigt at have et positivt syn på tingene, og jeg tror også, at det var med til, at jeg blev taget rigtigt godt imod hos Brdr. Randers. Jeg har fritidsjob der og har under coronakrisen haft mulighed for at være der næsten hver dag, hvor jeg kører sammen med en svend og giver ham en hjælpende hånd.

Der er mange forskellige opgaver, og det passer mig godt med en afvekslende arbejdsdag. Jeg må sige, at det er et godt sted at være, og nogle gange er det næsten som om, jeg er i lære allerede.

Mathias Sørensen Foto: Annelene Petersen
Annonce

4 Jeg har faktisk altid villet være smed

Simon Stengaard Nielsen er 17 år og er ved at afslutte 10. klasse på Randers Kristne Friskole.

- Jeg har altid arbejdet og er glad for at kunne lave mange ting selv. Og med en uddannelse som smed vil jeg så få løn for noget af det, som jeg allerhelst vil lave.

Gennem sin far fik Simon for et års tid siden kontakt til en værkfører på Randers Maskinfabrik og fik en tjans som fejedreng, hvor han rydder op og tager sig af forskellige praktiske ting.

- Jeg har det rigtigt godt med at have en læreplads på Randers Maskinfabrik, og selvom jeg bliver den yngste på værkstedet, er jeg helt klar. De andre er rigtig gode at snakke med, så jeg er helt sikker på, at det bliver godt.

Simon Stengaard Nielsen. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce