Annonce
Kultur

Fire familievenlige koncerter

Violinisten Bjarne Hansen high fiver med børnene. Han har tidligere været koncertmester i Odense Symfoniorkester gennem 30 år og spiller stadig med i orkesteret. Foto: Odense Symfoniorkester
Annonce

Oplev: Familieserien er en række af fire koncerter med Odense Symfoniorkester, der foregår over et år. På grund af coronaaflysning af festivalen Magiske Dage udgår den femte koncert i rækken "Fantasy Highlights", der skulle være spillet i skolernes efterårsferie.

1 Familiesymf 18. september 2020

Ole B. Kiilerich, musikformidler og pianist ved Odense Symfoniorkester, får børn og voksne til at leve med i Debussy-koncerterne, der spilles denne dag. Debussy er indbegrebet af impressionisme, drømme og magi, så temaet for aftenen vil være drømmende måneskin. På grund er corona-restriktioner har Ole Kiilerich endnu ikke lagt sig fast på, hvordan tilskuerne bliver inddraget i koncerten.

Der er specielt fokus på det mangefacetterede instrument klarinetten, og prisvindende solist Blaz Sparovec vil vise, hvad instrumentet kan.

2 Violiner i vandland 13. november 2020

Hele den klassiske musikshistorie bliver fortalt i kombinationen af skuespil og koncert i Violiner i vandland. Forestillingen er skabt af Odense Symfoniorkester i samarbejde med tekstforfatterne Simon Kongsted og Rasmus Krone Andersen og er designet til at fortælle publikum om både musikkens historie, men også dens relevans. Skal man bare lave koncerthuset om til et vandland? Eller har det stadig en berettigelse? Orkesteret og skuespillerne tager store virkemidler i brug i en sjov og rørende rejse ind i musikken.

3 Familiesymf 22. januar 2021

I januar bliver det Musorgskijs "Udstillingsbilleder", som orkesteret spiller for en sal fyldt med børn og deres voksne. Ole Kiilerich er igen placeret i sin stol på scenen, hvor han hjælper tilhørerne gennem den vanvittige og måske endda uhyggelige koncert. Her vil han supplere det musiske mesterværk med farverige, maleriske mesterværker og inddrage kunsten i koncerten.

Dirigenten er Pierre Bleuse, som er symfoniorkesteret kommende chefdirigent.

4 Familiesymf 7. maj 2021

Sæsonens sidste familiekoncert sætter gang i hele orkesteret. B. Bartóks “koncert for orkester” giver plads til alle orkesterets virtuose solister, der hver især får lov til at udfolde deres instrumenters potentiale. Musikformidleren guider tilhørerne ind i en folkloristisk verden af lyde og landskaber.

Koncerterne varer alle cirka en time. Til de tre familiesymf-koncerter vil man formentlig få “lektier” for, inden man møder op. Ole Kiilerich sender en mail til alle tilmeldte med en lille opgave eller oplæg, der engagerer børn og voksne på forhånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce