Annonce
Randers

Fire pædagogmedhjælpere til 60 børn: Lokalt børnehus tvunget til nedlukning af voldsomt coronaudbrud

Kristrup Børnehus har i løbet af den seneste uge stået med så voldsom coronasmitte, at der ikke var anden udvej end at lukke den kæmpestore institution i det sydlige Randers. Arkivfoto: Ole Jakobsen
For anden dag i træk var Kristrup Børnehus fredag lukket for de omkring 130 børn, som hører til i den store institution. Omfattende coronasmitte gjorde det nemlig uforsvarligt at åbne institutionen torsdag og fredag i denne uge. Dagtilbudslederen har nu fået et ekstra værktøj til at undgå, at andre institutioner i Randers Kommune ender i samme situation.

Randers: Der var hverken råb, gråd eller latter i  Kristrup Børnehus fredag formiddag. For der var ingen børn. Institutionen var nemlig lukket på grund af en helt ekstraordinær situation.

Selvom nedlukningen i børnehuset skyldtes corona, blev institutionen ikke som sådan lukket på grund af smittetrykket. Høj coronasmitte i en institution er med den nuværende lovgivning nemlig ikke længere grund til at lukke den ned.

Derfor var det heller ikke onsdagens mere end 50 coronasmittede børn, som var årsagen til, at i Kristrup Børnehus fra torsdag ikke var åbent for børnepasning.

Annonce

- Hvis halvdelen af børnene og halvdelen af de voksne havde været smittede, så var det selvfølgelig træls og ærgerligt, men vi ville ikke have stået i denne situation, forklarer dagtilbudsleder Lars Lynghøj, som forklarer, at kommunen og institutionen ville skulle tilbyde pasning.

Fire medarbejdere tilbage

I Kristrup Børnehus er der plads til cirka 130 børn. Og da der onsdag blev gjort status over de coronasmittede, var 52 børn ramt. Siden er endnu flere kommet til.

Problemet var dog, at når der skulle tælles medarbejdere til fremmøde torsdag, var der kun brug for en hånd. Og det måtte godt være en af dem, der sidder på Anders And.

Det kan bedre sammenlignes med en institution, der har været brand i, end med de situationer, vi tidligere har stået i, med særlige coronaregler.

Lars Lynghøj, dagtilbudsleder i Randers Kommune

For der var kun fire medarbejdere, og ingen af dem med en pædagoguddanelse, der var fremmødeparate. Og med langt over 60 børn, som kunne vælge at møde op, var det ikke forsvarligt at holde institutionen åbent.

- Det kan bedre sammenlignes med en institution, der har været brand i, end med de situationer, vi tidligere har stået i med særlige coronaregler, forklarer Lars Lynghøj.

Den forklaring kan forhåbentligt give lidt ro i maven til andre forældre med børn i instititutioner i Randers Kommune. Det skal nemlig være meget voldsomt, før nedlukningsværktøjet kan komme i brug, og det må ikke bruges strategisk.

Til gengæld har politikerne i børne- og familieudvalget i Randers givet Lars Lynghøj et andet redskab i hænderne, hvis situationen er ved at stikke af. Det gælder altså ikke alle institutioner, men kun i specifikke institutioner i specifikke perioder.

Annonce

Tror på åbning mandag

Her får forældrene mulighed for at lave en midlertidig udmeldelse på et antal dage. På den måde er der både penge at spare for forældrene, og dagtilbuddet kan regne med, hvilke børn, der i hvert fald ikke kommer, hvis smitten er ved at stikke af.

Indtil videre er det kun forældre i Kristrup Børnehus, som har fået denne mulighed. Derudover har forældre med et særligt og akut pasningsbehov også fået mulighed for at henvende sig til institutionslederen.

- Det er der også nogen, som har gjort, og der har vi fundet en løsning, forklarer Lars Lynghøj, som har ros til forældregruppen.

- Den melding, jeg får, er, at forældregruppen har udvist stor forståelse for den akutte situation, fortæller han.

Mandag skal tilbuddet åbne igen. Selvom corona har lært ham, at man ikke kan forudsige alt, forventer dagtilbudslederen, at det er realistisk.

- Der begynder at komme raskmeldinger ind, og det er jo ikke alle sygemeldinger, som først ligger onsdag eller derefter. Det er en situation, som har udviklet sig over længere tid, forklarer han.

- Jeg tror på det, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Mæglere ser lys fremtid for Randers: - Befolkningstilvækst er et godt salgsargument, så væksten bliver selvforstærkende

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Så er den gal igen: Slagter fortsætter med at sælge kød, selv om hans butik er lukket af myndighederne

Randers For abonnenter

Randers fik ingen puljepenge, men: Formand er klar til at kæmpe for mindre teams i hjemmeplejen

Randers FC

Snart går jagten på de sidste billetter til Leicester-braget ind: - Det overstiger langt, hvad vi oplever mod AGF eller Brøndby

Debat For abonnenter

Her tænker man kun på penge og ikke anstændighed: Derfor er Facebook ikke et medie

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Leder For abonnenter

Skidt og skrald: Sådan skaber vi et større Randers ved en lille indsats

Kultur

Dronningens liv dramatiseres: Ny musical hylder Margrethe

Randers For abonnenter

Nangcy oplever en strøm af fremmede i hjemmet: Alle undrer sig over det store gennemtræk af personale

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Randers For abonnenter

Jacob er ikke som de fleste. Han samler det skrald, vi andre smider overalt – også de brugte mundbind

Leder For abonnenter

Bussen mellem Randers og Aarhus: Et skridt i en rigtig retning, men Midttrafik er på ingen måde i mål

Randers

Mølballe har købt polstermøbel-fabrik: - Det er et nyt ben i vores produktion, men det har alt andet også været engang

Annonce