Annonce
Randers

Fire røverier på 25 minutter: Rensdyr på røvertogt løb ind i glasdør

Der var ingen tvivl om, at det var samme røver, der stod bag alle fire episoder. Han var nemlig iført et rensdyrkostume. Foto: Iris/Scanpix

Røveren havde iført sig et rensdyrkostume for ikke at blive genkendt. Desværre for ham havde kostumet den effekt, at flere butiksmedarbejdere begyndte at grine i stedet for at udlevere kassebeholdningen.

Annonce

Randers: En 20-årig mand blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger efter at have erkendt at stå bag en række særprægede røverier i Randers.

Manden tulrede det meste af tirsdag 11. december rundt i midtbyen, hvor flere erhvervsdrivende lagde mærke til ham. Dels fordi han har et meget karakteristisk udseende, og dels fordi han foretog sig nogle meget specielle handlinger.

Først var han inde i butikken "Dit Smørrebrød" i Trangstræde, hvor han bad om en pose sukkerknalder, hvilket han fik. Lidt senere kom han tilbage og tilbød medarbejderen et stykke pizza.

Han var også flere gange i løbet af dagen inde i nabobutikken Toolbox Tattoo. Først for at give en buket roser til en navngiven, mandlig medarbejder, som dog ikke var på arbejde. Derefter for at give samme medarbejder en dynejakke. Så kom han ind og lagde en indpakket gave på disken. Og til sidst kom han ind og lagde den pose sukkerknalder, han havde fået i smørrebrødsforretningen, på disken.

Derudover var han i løbet af dagen inde hos en forhandler af e-cigaretter i Trangstræde, hvor den unge danske mand gjorde sig bemærket ved at forsøge at tale med falsk, udenlandsk accent, mens han bad om at få repareret en e-cigaret.

Senere på eftermiddagen trak manden i en lysebrun rensdyr-heldragt med lynlås og ører, bandt en bandana over munden og vendte tilbage til de tre butikker for at røve dem.

Annonce

- Jeg knepper jer til Kina

Først gik turen til smørrebrødsforretningen, hvor han omkring klokken 16.30 kom brasende ind med ordene:

- Jeg skal have nogle fucking penge. Det er et røveri.

Han fik dog intet udleveret, og gik derfor videre til Toolbox Tattoo, hvor han sprang ind med ordene:

- Det er et røveri. Jeg knepper jer til Kina.

Heller ikke her lykkedes det det råbende rensdyr at skræmme medarbejderen, som bare svarede "jaja" og fortsatte med at tatovere sin kunde.

Det kølige svar fik rensdyret til at løbe ud af butikken og galopere videre til ejendomsmægleren Danbolig i Søndergade. Her gjorde han et lidt klodset entré ved at løbe direkte ind i glasdøren i indgangspartiet. Det lykkedes dog røveren at komme ind, hvor han truede med at stikke ejendomsmæglerne ned, hvis ikke de udleverede penge. Men det gik hurtigt op for ham, at der ikke var nogen kontanter at komme efter, og også her måtte han derfor forlade stedet tomhændet.

I retten kom det frem, at ejendomsmæglerne efterfølgende var i tvivl om, hvorvidt der var tale om en joke eller et ægte røveriforsøg. Mens de stod og overvejede, om de skulle grine eller ringe til politiet, løb den 20-årige videre til e-cigaret-handleren i Trangstræde, hvor det udviklede sig fra et røveriforsøg til et decideret røveri.

Her gik han klokken 16.55 ind og råbte:

- Det er et røveri. Jeg skal bruge 15.000 kroner.

De ansatte blev dog ikke bange - tværtimod fandt de det lidt kluntede rensdyr særdeles morsomt, og begyndte at smågrine. Den 20-årige fik nok af ikke at blive taget seriøst, så han trak en dolk og begyndte at fægte med den foran medarbejderne, som blev nervøse og udleverede 3012 kroner samt to e-cigaretter.

Annonce

Spillede død i arresten

Da politiet klokken 17.41 var i gang med at afhøre medarbejderne i en af de forretninger, der havde været udsat for røveri, dukkede gerningsmanden pludselig op. Han havde taget sit rensdyrkostume af, men blev med det samme genkendt. Han blev derfor anholdt og sigtet for et røveri, tre røveriforsøg og ulovlig våbenbesiddelse, da han blev fundet i besiddelse af den dolk, han havde truet med under det sidste røveri.

Herefter blev han kørt til Randers Arrest. Men at manden nu var bag lås og slå betød ikke, at dramaet var ovre.

I sin celle begyndte den 20-årige pludselig at slå sig selv i hovedet, hvorefter han kastede sig ned på jorden og lå helt stille.

To betjente ilede ind for at tilse ham, og da den ene betjent satte sig på knæ ved siden af den sigtede, og løftede hans hoved for at lægge et tæppe under, spærrede han pludselig øjnene op og sendte et knytnæveslag i retning af betjentens ansigt. Betjenten nåede lige akkurat at undvige, men den 20-årige fik endnu en sigtelse til samlingen: Forsøg på vold mod tjenestemand.

Annonce

Flere psykiske sygdomme

Da den 20-årige onsdag sad på anklagebænken i Randers, erkendte han alle forhold og forklarede, at han havde begået røverierne i et forsøg på at skaffe 15.000 kroner til en person, han skylder penge. En person, der ifølge den 20-årige har truet med at slå både ham og hans familie ihjel, hvis ikke han snart betaler.

- Og jeg er registreret i RKI, så jeg kan ikke tage et lån, forklarede han.

Under grundlovsforhøret kom det også frem, at der er tale om en ung mand, der kæmper med flere problemer. Han har i forvejen ni domme for tyveri. Han er hjemløs. Og så er han efter eget udsagn under psykiatrisk udredning på grund af mistanke om en række psykiske diagnoser.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle den 20-årige i fire uger i surrogat, hvilket vil sige, at det kommer til at foregå på en psykiatrisk afdeling. Manden skal desuden mentalundersøges.

Kendelsen blev ikke kæret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet lukker om 14 dage: Nej til Amankwaa, nyt om Kehinde og tro på en god coronahandel

Sport

Frivillig gennem 36 år: Landsholdsspiller ringede og hædrede Wilhelm

Annonce