Annoncørbetalt indhold

Fire ting der er værd at vide inden du sender bilen til skrot

Dette er sponsoreret indhold

Hvis din bil er blevet udkørt, og det næste stop for den er hos ophuggeren, så er der nogle ting du bør være opmærksom på inden. Der er blandt andet nogle særlige betingelser, som din bil skal overholde, for at du kan sende den til skrot. Derudover gælder der også nogle regler, som bestemmer, hvor meget du kan få i skrotpræmie for din bil https://www.tjekbil.dk/alt-om-bilen/love-og-regler/skrotpraemie/. Her får du et overblik over de ting, som du skal være særlig opmærksom på, hvis du påtænker at sende din bil til skrot.

Hvornår kan du skrotte din bil? For at du kan skrotte din bil, så er der tre betingelser, som din bil skal overholde. Overholder bilen ikke disse betingelser, kan du ikke få din skrotpræmie udbetalt.

1) For det første skal du sørge for, at bilen er afmeldt i Motorregistret. Er den ikke afmeldt inden, at du sender den til skrot, kan du ikke modtage din skrotpræmie. 2) Den ophugger, som du indleverer din bil til, skal være godkendt af Miljøstyrelsen. Er ophuggeren ikke miljøgodkendt, kan du blive opkrævet en ekstra betaling for miljøbehandling. Denne ekstra betaling vil blive modregnet din skrotpræmie. 3) Efter du har modtaget din skrotpræmie for din bil, må du ikke eksportere den til andre lande, da bilen må ikke indregistreres i andre lande end Danmark. Desuden skal du huske, at du ikke må have godtgørelse i forhold til registreringsafgiften.

Er du i tvivl om din bil overholder de tre betingelser, kan du kontakte et af landets fire motorekspeditioner for nærmere vejledning.

Det er dit ansvar at skrotte din bil Når din bil er blevet for udkørt til at kunne køre på vejene, er det dit eget ansvar at sørge for, at bilen bliver skrottet. Når du sender den til skrot, skal du huske at have bilens registreringsattest med til ophuggeren. Hvis du har indleveret bilens nummerplader, skal du medbringe en kvittering på indleveringen dette eller registreringsattesten.

Når du står med beslutningen om at sende din bil til skrot, kan det være mange svære overvejelser ind over. For nogle betyder deres bil alverden, og en afsked med den kan gøre utrolig ondt. Det er dog din pligt som bilejer at vurdere, hvornår bilen ikke længere er egnet til at køre på vejene. Til at bedømme dette kan nogle generelle tommelfingerregler hjælpe. For det første skal du medregne bilens alder og samlede antal kørte kilometertal, når din beslutning om skrot eller ej skal tages. Generelt kører de fleste biler i ca. 15 år eller ca. 250.000 kilometer. Der er dog forskel på bilmærkerne, da nogle bilmærker generelt holder længere end andre.

Hvis din bil har været involveret i en ulykke, som har givet den store skader, så er en god tommelfingerregel, at det bedst kan betale sig, at sende bilen til skrot, hvis reparationen koster mere end 65 % af bilens værdi.

Regler for skrotpræmien

Der et par enkelte regler i forhold til, hvorvidt du kan få indløst en skrotpræmie for din bil eller ej. Er din bil eksempelvis indregistreret efter den 1. januar 2006, så kan du modtage en skrotpræmie på 2.200 kroner. Den skrotpræmiesats gælder for både benzinbiler og dieselbiler. Hvis din bil er blevet afmeldt fra Motorregisteret inden den 1. juli 2000, så kan der derimod ikke udbetales en skrotpræmie. Til sidst skal du også være sikker på, at din bil har haft den lovpligtige ansvarsforsikring, da du ellers ikke vil kunne få udbetalt en skrotpræmie for den.

Udbetaling af skrotpræmien

Når du har sendt din bil til ophuggeren, vil du modtage en skrotningsattest på bilen. Denne attest skal underskrives af dig. Som udgangspunkt skal den der modtager skrotpræmien, samt underskriver skrotningsattesten være den senest registrerede ejer af bilen. Der er dog mulighed for at ansøge om en dispensation, hvis du ikke selv er den senest registrerede ejer. Der gælder dog særlige regler for dette. Blandt andet skal det kunne dokumenteres, at den egentlige ejer er syg eller lignende, og at du sendes i vedkommendes sted.

Du skal som tidligere nævnt huske at afmelde bilen hos Motorregistret for at kunne modtage din skrotpræmie. Har du ikke fået det gjort inden ankomsten hos ophuggeren, kan du lade ophuggeren gøre det for dig. Det er en hurtig og simpel proces, som ikke tager alverdens tid. Hvis du lader ophuggeren stå for afmeldelsen, skal du være opmærksom på, at de som oftest tager et gebyr for det, hvilket modregnes din skrotpræmie. Har du sørget for at afmelde bilen inden, skal du huske at medbringe et bevis for afmeldelsen.

Der kan som regel gå op til tre hverdage før indbetalingen af din skrotpræmie kan ses på din bankkonto.

Dette er sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.