Annonce
Norddjurs

Fire ud af fem lastbiler bestod politiets kontrol

16 ud af 20 køretøjer bestod uden fejl og mangler, mens fire køretøjer måtte sigtes for 21 overtrædelser. Foto: Tungvognscenter Nord
Onsdag foretog Politiets Tungvognscenter Nord en koordineret kontrol på havnen i Grenaa. 16 ud af 20 lastbiler var fejlfri.

Grenaa: 20 lastbiler blev set efter i sømmene, da Politiets Tungvognscenter Nord onsdag ved middagstid gennemførte en kontrolaktion på havnen i Grenaa.

De 16 bestod uden fejl og mangler, mens fire køretøjer måtte sigtes for 21 overtrædelser. - Vi fokuserede denne gang på indgående færgetrafik, hvor vi grundigt undersøgte, om godslov og køre-/hviletidsbestemmelser var overholdt. Det vil sige, om papirerne var i orden, og chaufføren dermed lovligt kunne føre køretøjet. Det er grundstammen i vores kontroller, forklarer politikommissær Claus Kjær-Pedersen i en pressemeddelelse.

Sigtelserne omhandler blandt andre en udenlandsk lastbilchauffør, som kørte uden førerkort i lastbilens takograf. Da patruljen fandt ud af dette, blev der efterfølgende opdaget en del følgeovertrædelser af bestemmelserne omkring køre-/hviletid.

Det resulterede i, at chaufføren og vognmanden skulle betale en samlet bøde på 52.000 danske kroner. Bøden kunne dog ikke betales med det samme, så politiet gjorde brug af hjullås, indtil bøden betales. En anden udenlandsk vognmand havde heller ikke anvendt førerkort i lastbilens takograf. Dette blev også sanktioneret efter gældende regler.

Annonce

Ingen forsikring

De resterende overtrædelser gjaldt forskellige forhold, som relaterede sig til dokumentation eller forsikring. En tredje udenlandsk lastbil havde blandt andet ingen forsikring og havde ikke haft det siden februar. Bøden herfor blev betalt, og forsikringen blev fornyet, inden politiet lod lastbilen køre videre. Hos en fjerde udenlandsk lastbil var dokumentationen for lasten ikke fyldestgørende anført på fragtbrevene, hvorfor det også blev til en mindre bøde for denne overtrædelse. Derudover fandt politiet også en stjålet registreringsattest under aktionen. I alt beløb overtrædelserne under dagens kontrolaktion til cirka 75.000 danske kroner.

Tungvognscenter Nord dækker Nordjyllands, Midt- og Vestjyllands- og Østjyllands politikredse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Af jord er det kommet

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce