Annonce
Randers

Fischers café-drømme slukket af brandmyndighederne

Kreative sjæle har af og til benyttet toppen af p-huset til andet og mere end biler. Her er det bmx-folket i forbindelse med de unges May Way-arrangement, der prøver banen af. Foro: Arkivfoto

Hvis der skal laves restaurant på toppen af p-huset, så skal hele bygningen forsynes med sprinkleranlæg af hensyn til brandfare, siger myndighederne. Surt show, siger ejeren, og dropper projektet.

Annonce

Randers: Det er svært at være dansker. Vi har indrettet et overadministreret samfund, der hindrer al udvikling.

Afsenderen bag den udmelding er direktør Søren Fischer, der har fået at vide, at han ikke uden videre kan indrette toppen af p-huset i Havnegade til restaurant og åbent café-liv. Brandmyndighederne har nemlig stillet større krav til den ombygning, end ejeren mener, at han kan eller vil indfri.

Myndighederne præciserer, at af hensyn til brand på etagerne under tagterrassen skal der etableres et sprinkleranlæg i hele bygningen.

Det skulle ellers være så godt med et torv på toppen af huset toppen af p-huset med restaurant og udeliv, kombineret med stilfærdig musik og en formidabel udsigt over området.

- Jeg er virkelig ked af at skulle pakke projektet sammen. For jeg synes, det var sådan en god ide, hvor vi bl. a. har hentet inspiration fra Salling Roof Top, der har værter behjælpelig med tips og ideer, siger Søren Fischer, der trækker stikket, fordi omkostningerne bliver for høje.

Han har netop fået svar fra brandmyndighederne, der kort fortalt kræver etableret et sprinkleranlæg i hele bygningen, hvis der skal være restaurant på toppen.

- Det betyder, at alle de penge, vi har afsat til projektet, kommer til at blive opslugt af brandsikring. Og så kan det slet ikke løbe rundt, siger Fischer, der havde regnet med at smide 5 millioner kroner i projektet.

Det er Randers Tandhjulsfabrik, der ejer p-huset, og Fischer har aktiemajoriteten i fabrikken.

Jeg klandrer ikke de mennesker, der skal sidde og administrere reglerne, men derimod de politikere og embedsfolk, der udformer reglerne. Mange af dem hare aldrig haft et par sikkerhedssko på.

Søren Fischer, Randers Tandhjulsfabrik
Annonce

Brandærgerligt

- Huset er jo en åben stålkonstruktion med gulv af asfaltbeton, der ikke kan brænde. Det er forsynet med fire trappetårne, der også er flugtveje. Og huset er naturligvis godkendt af myndighederne. Men det er altså ikke nok, hvis man vil lave en café der, hvor der i dag er p-pladser, siger Fischer, der har svært ved at se fornuften i det.

Bygningen, der er tegnet af Friis & Molktes tegnestue, blev taget i brug i 1989. Huset er i fem etager og disponerer over 14.500 etagemeter.

- Øverste plan er på 2900 kvadmeter. Det var planen, at vi i første omgang ville starte med at inddrage halvdelen af pladsen til formålet, siger manden bag det kuldsejlede projekt.

Han var ellers godt i gang med at indrette tagterrassen med orangeri og madboder af forskellig art - alt efter årstiden. Undervejes i processen allierede han sig med elever på Tradium Randers, der bidrog med ideer til indretningen, ligesom Brian Andersen, Randers Arkitekten, var hyret til at omforme ideerne på tegninger.

- De unge mennesker mødte med en fantastisk energi, som man kunne blive høj af, siger Fischer og tilføjer, at tagterrassen skulle være sådan et hyggeligt og rart sted, hvor folk kunne sidde og nyde lidt mad, høre god musik og ikke mindste nyde udsigten, på alle årstider.

Projektet lægger sig fint i tråd med bestræbelserne på at få Byen til Vandet, ligesom café-gæsterne vil sidde i første parket til det planlagte flodbad, der påtænkes placeret lige over for p-huset.

Men projektet er taget af bordet.

- Jeg klandrer ikke de mennesker, der skal sidde og administrere reglerne, men derimod de politikere og embedsfolk, der udformer reglerne. Mange af dem har aldrig haft et par sikkerhedssko på, men regerer fra skrivebordet og stiller efterhånden så høje krav, at de er umulige at indfri, understreger Søren Fischer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce