Annonce
Østjylland

Clausens Fiskehandel får stor bøde og en løftet pegefinger: Fiskemand kæmper for at honorere EU-krav

Fiskehandlere skal være i stand til nøje at beskrive fangststeder, fangstmetoder og meget andet i forbindelse med salg af fisk. Det er en stor udfordring for blandt andet Clausens Fiskehandel, som nu har fået et bødeforlæg og en sur smiley efter et besøg af Fødevarekontrollen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Clausens Fiskehandels engros-afdeling får bødeforlæg på 15.000 kroner for manglende dokumentation vedrørende fiskene. Indehaveren vil gerne leve op til reglerne, men han mangler opskriften på, at det overhovedet lader sig gøre. Kontrollanten fandt også problemer med en ismaskine og håndvaske.
Annonce

AARHUS: Problemer med at oplyse om fiskenes oprindelse samt grønne og sorte belægninger på rør samt sliske i en ismaskine.

Det er kritikpunkter, som Fødevarekontrollen fandt ved et besøg torsdag 30. januar i engros-delen af Clausens Fiskehandel i Aarhus.

Især forhold omkring sporbarheden af fiskene fik kontrollanten til at reagere, og der blev givet et bødeforlæg på 15.000 kroner til Clausens Fiskehandel.

Ifølge EU-regler skal fisk i handel være mærket med handelsbetegnelsen, det videnskabelige navn, produktionsmetoden, navnet på fangstområde samt fangstredskabskategori - og om produktet er optøet.

- Der er sket en skærpelse, som giver udfordringer for hele branchen. Jeg er rigtigt ked af, at min fiskehandel kommer til at bøde for krav, som for især landets små fiskehandlere er næsten umulige at leve op til. Jeg har tidligere bedt blandt andre kontrollanterne anvise metoder, som kan benyttes i min virksomhed til at imødekomme kravene. For det vil jeg rigtig gerne. Men ingen har været i stand til at anvise brugbare løsninger, når du leverer mindre portioner fisk helt ned til et kilo til 50 forskellige kunder, fortæller Jakob Clausen fra Clausens Fiskehandel.

Jeg har tidligere bedt blandt andre kontrollanterne anvise metoder, som kan benyttes i min virksomhed til at imødekomme kravene. For det vil jeg rigtig gerne. Men ingen har været i stand til at anvise brugbare løsninger.

Jakob Clausen, Clausens Fiskehandel.

Annonce

Renovering er i gang

Engros-delen af Clausens Fiskehandel på Fiskerivej leverer fisk til eksempelvis restauranter.

Ved det to timer lange kontrolbesøg torsdag 30. januar blev der i engros-faciliteterne også fundet belægninger og problemer med håndvaskene. De omstændigheder udløste en indskærpelse, som er lig med et opfølgende besøg fra kontrollanten.

Ifølge Jakob Clausen er der gang i en større modernisering og renovering af engros-afdelingen i fiskehandlen på havnen.

- Den vil rette op på de kritiserede forhold. Arbejdet betyder blandt andet, at den omtalte ismaskine skal udskiftes. Den har simpelthen et hul i isoleringen, som skaber kondensvand. Allerede fredag i sidste uge var der en vvs'er på besøg for at klare håndvaskene, og i de kommende uger får vi besøg af flere håndværkere, som skal lave forbedringer af faciliteterne, siger Jakob Clausen.

Engros-afdelingen er helt adskilt fra butikken med salg af fisk til private.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce