Annonce
Randers

Fiskehandler åbner onsdag: Han er ikke selv klar, men har ansat to mand til at klare jule- og nytårshandlen

Fra på onsdag er det igen muligt at købe fisk på havnen i Randers. Fiskehandler Bent Telling har ansat personale, mens han selv er sygemeldt. Billedet her stammer fra påsken i år, hvor der også er tradition for fiskespiseri, og det gav lang kø til udvalget af alt godt fra havet. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Fiskehandler Bent Telling er stadig sygemeldt med en dårlig fod, men han har ansat to personer til at stå i butikken på havnen. De oplæres mandag og tirsdag, hvorefter de onsdag er klar til at lange fisk over disken, mens fiskehandleren vil sidde og styre det hele fra sin stol.
Annonce

Randers: Silden, fiskefileten og laksesalaten til julefrokosterne og torsken til nytår er reddet i Randers. Fiskehandler Telling åbner sin forretning igen på havnen. Det sker nu på onsdag 25. november.

- Jeg har ansat to mand til at stå for det, og de skal oplæres mandag og tirsdag, og onsdag skulle vi gerne være kørende igen. Jeg kommer nok til at sidde og dirigere det hele fra en stol, for jeg må ikke stå op endnu, lyder det fra Bent Telling, der stadig døjer med et sår på sin fod, der ikke vil hele. Et sår, han har haft problemer med i flere år, men som i september tvang ham til behandling, operation og efterfølgende ro.

- Og så sent som i fredags var jeg i fare for at blive opereret igen, men nu går det stille og roligt og meget langsomt fremad, lyder det fra 65-årige Bent Telling, der slet ikke er vant til at skrue sit tempo ned. Han har været på farten og i vigør hele sit liv.

- Hvordan går det egentlig med at sidde helt stille? Kan du godt holde det ud?

- Ja, hvad skal jeg sige? Der er da bløde sæder i det mindste, lyder det fra ham.

Annonce

Kunderne ringer

Han har været savnet. Jævnligt er der håbefulde kunder henne for at kigge på den gule seddel på døren på det lille fiskehus på havnen for at se, om der skulle være nyt om en åbningsdato.

- Og der har godt nok været mange kunder, der har ringet for at ønske mig god bedring, lyder der fra Bent Telling.


Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke købes fisk i jul og nytår. For det gør der, og den handel ville jeg da være ked af at undvære.

Bent Telling, fiskehandler


Der har været bekymring om muligheden for at købe frisk fisk til højtidens komsammener i julen og nytår. Og det er da også for god en handel at gå glip af for fiskehandleren.

Men han vil ikke ind på, hvor meget han sælger i jul og nytår.

- Åh, jeg tjener aldrig penge, joker han, men tilføjer:

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke købes fisk i jul og nytår. For det gør der, og den handel ville jeg da være ked af at undvære, siger han.

Det er også derfor, at han har ansat personale til at tage sig af kundernes ønsker.

Annonce

På benene igen i 2021

Selv regner han ikke med at være på benene igen før på den anden side af nytår. Hvornår er svært at sige.

- Det svinger noget frem og tilbage, og det går altså meget langsomt, siger fiskehandleren, som håber, at han nu er udenfor fare for at få noget af foden amputeret.

Bent Telling har i et par år forsøgt at sælge sin forretning på havnen, men da Randers Kommune planlægger projekt Byen til Vandet, er det ikke muligt for fiskehandleren at få besked om, hvorvidt forretningen kan regne med at få lov at blive liggende på placeringen, og derfor er det noget usikkert for købere at springe til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce