Annonce
Randers

Fiskehandleren på havnen sendt til Telling: - Jeg er sygemeldt med en dårlig fod, men vender snart tilbage

Kunderne hos fiskehandler Bent Telling på Randers Havn må spejde lidt endnu efter friske fisk. Fiskehandleren er nemlig sygemeldt, men er han ikke på benene i løbet af de næste 14 dage, så ansætter han en til at passe butikken, siger han. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Bent Telling er sygemeldt, men håber på snart at være tilbage i fiskebutikken på havnen. - Er jeg ikke det inden for de næste 14 dage, ansætter jeg en til at passe butikken, lyder det fra ham.
Annonce

Randers: Fiskespisere har for længst bemærket, at der er lukket hos Telling fiskehandel på havnen i Randers. Det har der været siden september, hvor fiskehandler Bent Telling blev opereret i foden, og så har han været sygemeldt siden.

- Ja, jeg er sendt til "Telling", lyder det med vanligt godt humør i telefonen fra den 65-årige fiskehandler, der i over to år har døjet med en dårlig fod, som har fået et sår, der ikke vil hele.

Og nu gik den ikke længere.

- Jeg måtte på sygehuset og få smertestillende, og da de så foden, så blev jeg indstillet til operation. Jeg anede ikke, om de ville tage noget af foden, en tå eller flere. Men de nøjedes nu med at fjerne det dårlige væv i denne omgang, siger Bent Telling, der til gengæld har rettet sig efter lægernes råd med at holde sig i fuldstændig ro. Han arbejder heller ikke i gårdbutikken derhjemme.


Nej, jeg sidder bare, og det er første gang i 65 år, så det er meget uvant.

Bent Telling, fiskehandler


- Nej, jeg sidder bare, og det er første gang i 65 år, så det er meget uvant, lyder det fra den normalt så foretagsomme fiskemand, der indrømmer, at i al den tid, hvor foden har været dårlig, ikke har kunnet give den ro, fordi han jo passede sin butik.

- Men nu bliver jeg nødt til det, for hvis den ikke heler, som den skal, og skal opereres igen, så er der altså noget, som bliver fjernet, siger han.

Annonce

Måske ansættelse på vej

Bent Telling har besluttet sig til, at han, hvis ikke han er på benene igen i løbet af de næste 14 dage, vil ansætte en til at stå i fiskeforretningen.

- Ja, det bliver jo ikke ved med at gå. Kunderne ringer jo for at høre, hvor jeg bliver af, siger Bent Telling, der tilføjer, at så må han jo sætte sig ned i forretningen på en stol og dirigere det hele.

Han er meget bevidst om, at folk jo skal have købt fisk til højtiden.

- Jeg har jo også forretningen til salg, men det er godt nok svært, når ikke der er en udmelding om, hvad der skal ske med butikken fremover, siger han og hentyder til kommunens planer med projekt Byen til Vandet. På de tegninger og illustrationer, der er offentliggjort, er hans fiskeforretning raderet væk.

- Ja, og det er Pakhuset i øvrigt også. Og så er det klart, at det er svært at tale salg med nogle, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Arkitekten nuancerer billedet af Randers som erhvervsvenlig: Alle vore udenlandske samarbejdspartnere roser Randers

Annonce