Annonce
Randers

Handlen er gået i fisk: Fiskemand på havnen fortsætter - om folk kan lide det eller ej

På tirsdag er fiskemanden Bent Telling tilbage på Randers Havn efter ferie. Det har ellers forlydt, at han var ved at sælge sin forretning, men det erikke gået iorden. Så nu fortsætter fiskemanden ufortrødent. Arkivfoto: Lars Rasborg
Handlen er gået i fisk. Planer om salg af Telling Fisk og Pølser på havnen er ikke blevet til noget, og på tirsdag åbner Bent Telling efter sin ferie. Han er klar til at servicere 150-200 kunder om dagen, som han plejer.
Annonce

Randers: På tirsdag åbner byens populære fiskebutik på Randers Havn igen. Fiskemand Bent Telling har holdt en velfortjent ferie og oplyser, at hans forretning, der ellers var spået under salg, alligevel ikke er solgt.

- Nej, det er den ikke. Det er sat i bero indtil videre. Så jeg fortsætter, uanset om folk kan lide det eller ej, siger Bent Telling.

Han siger, at kommunens plan om Byen til Vandet, som han i øvrigt kalder genial, alligevel er en hæmsko, når han skal sælge sin forretning.

- Kommunen har jo sagt til mig, at fiskemanden hører til på havnen, men præcist hvor, butikken må være, er jo lidt svært at sige. Det er jo noget, der tager lang tid at få besluttet. Og når jeg ikke kan se fem-seks år ud i tiden, men højst to år, så er det ikke nemt for en køber at forholde sig til, siger Bent Telling, der selv har nået pensionsalderen, men alligevel ikke er klar til at indstille arbejdslivet.

Telling Fisk og Pølser er til salg, men det er ikke nemt at sælge, når ikke der ligger en helt klar plan for, hvor fiskeforretningen må ligge i Randers Kommunes planer om Byen til vandet. Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce

Frisk, trods hul i benet

Heldigvis føler han sig frisk efter at have fået ro og hvile i sin ferie.

- Jeg har jo et hul i benet, som er meget langsomt til at hele op, fordi jeg bliver ved med at gå på det. Men det er svært at lade være, når man brænder for noget. Jeg er jo en arbejdshest. Hvis du samler på frimærker, så tænker du jo på frimærker hele tiden. Og jeg tænker altså på fisk, lyder det med et smil fra fiskemanden.

Han fortæller, at fiskebutikken går godt med 150-200 kunder om dagen.

- Der går en kunde ud ad døren hvert tredje minut, så der er nok at se til, siger fiskemanden, der nu må lægge madding ud til en ny køber af forretningen, som han har drevet på havnen siden 2011.

Sortimentet er fisk suppleret med røgvarer samt pølser, grillpølser og spegepølser.

Fiskebutikken har suppleret Telling Gårdbutik, der ligger mellem Øster Tørslev og Gjerlev.

Annonce
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Arkitekten nuancerer billedet af Randers som erhvervsvenlig: Alle vore udenlandske samarbejdspartnere roser Randers

Annonce