Annonce
Læserbrev

Fjern sparekniven fra friskolerne

Annonce

Læserbrev: Mette Frederiksen kalder sig børnenes statsminister. Det klinger virkelig hult, når man ser, hvordan den socialdemokratiske regering har indledt en klapjagt på landets friskoler.

Regeringen vil skære dybt i det statslige tilskud til landets friskoler. Den vil reducere den såkaldte koblingsprocent fra 76 til 71. Helt konkret betyder det knap 3000 kroner mindre i driftstilskud om året for hver elev, der går på en friskole.

Sparekniven vil få flere alvorlige konsekvenser. Nogle skoler vil være tvunget til at fyre, og det vil alt andet lige ramme kvaliteten af den undervisning, eleverne får. På andre skoler vil man være tvunget til at hæve egenbetalingen, så det i endnu højere grad bliver forældrenes pengepung, der afgør, om Peter kan være elev. Det er en forkert udvikling, når man som jeg gerne ser, at friskolerne er et spejl af befolkningen. På nogle skoler vil økonomien blive så presset, at man kan frygte, om de kan overleve på sigt.

Jeg mener, at der i Danmark skal være råd og plads til både en stærk folkeskole og stærke friskoler. De forskellige valgmuligheder gør, at den enkelte børnefamilie selv kan vælge, hvad der er bedst. Når man vil skære så dybt i forhold til friskolerne, som regeringen lægger op til, svækker det familiernes frie valg, og det er den helt forkerte vej at gå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce